web analytics

X-fi 2013: meesterbassist Dean Peer

Dean Peer

Live muziek hoort bij de X-fi show en op de aankomende editie wordt die verzorgd door een meesterbassist. Dean Peer is een topbassist die eerder dit jaar was te horen op de grote High End show in München. De Amerikaan komt speciaal voor de X-fi Audioshow naar Nederland om daar de introductie van Endeavor Audio kracht bij te zetten.

Dean PeerDaarnaast gaat hij een aantal optredens verzorgen in de muziekzaal.

Op zijn vijfsnarige, fretloze bas tovert hij de fraaiste boventonen tevoorschijn, zowel de ?natuurlijke? als de false harmonics. Peer is dan ook niet voor niets de maker van het boek Bass Harmonics – New Concepts And Techniques. In zijn muziek benut Dean Peer het gehele arsenaal aan mogelijkheden, en dan blijkt weer eens hoeveel verschillende klankkleuren er met een basgitaar zijn te maken. Dean Peer toont aan dat een bas een volwaardig solo-instrument is, met een schat aan uitdrukkingsmogelijkheden: hoog zingen, laag grommen, hevig rocken en vet grooven; Peer kan het allemaal.

De X-fi High End Audio Show vindt op 14 en 15 september plaats in Veldhoven.

Gerelateerde berichten

Samsung?s Galaxy Tab

IFA-NIEUWS – De iPad is ? terecht of niet ? een succes. Samsung zou Samsung niet zijn als het niet snel met een concurrent komt. En die is vandaag geïntroduceerd op de IFA. De Tab is een 7-inch Android-tablet met een amoled-scherm die een resolutie biedt van 1024 bij 600.

Bowers & Wilkins lanceert CM10

De CM10 is het nieuwe vlaggenschip uit de CM Serie. Hij is voorzien van een geheel nieuw ontworpen tweeter-on-top, een ontkoppelde FST midrange en drie bass-drivers voor adembenemende prestaties die een nieuw hoogtepunt in de CM Serie vertegenwoordigen. De speaker is verkrijgbaar in vier fraaie kleuren.

Geef een reactie