X-fi 2013: meesterbassist Dean Peer

Dean Peer

Live muziek hoort bij de X-fi show en op de aankomende editie wordt die verzorgd door een meesterbassist. Dean Peer is een topbassist die eerder dit jaar was te horen op de grote High End show in München. De Amerikaan komt speciaal voor de X-fi Audioshow naar Nederland om daar de introductie van Endeavor Audio kracht bij te zetten.

Dean PeerDaarnaast gaat hij een aantal optredens verzorgen in de muziekzaal.

Op zijn vijfsnarige, fretloze bas tovert hij de fraaiste boventonen tevoorschijn, zowel de ?natuurlijke? als de false harmonics. Peer is dan ook niet voor niets de maker van het boek Bass Harmonics – New Concepts And Techniques. In zijn muziek benut Dean Peer het gehele arsenaal aan mogelijkheden, en dan blijkt weer eens hoeveel verschillende klankkleuren er met een basgitaar zijn te maken. Dean Peer toont aan dat een bas een volwaardig solo-instrument is, met een schat aan uitdrukkingsmogelijkheden: hoog zingen, laag grommen, hevig rocken en vet grooven; Peer kan het allemaal.

De X-fi High End Audio Show vindt op 14 en 15 september plaats in Veldhoven.

Gerelateerde berichten

spotify

‘Artiesten beslissen zelf over Spotify Free’

De gratis versie van Spotify komt in toenemende mate onder druk te staan. Taylor Swift verwijderde al haar liedjes van de streamingdienst, terwijl veel nieuwe albums niet beschikbaar zijn op het platform. De kersverse cd´s van Coldplay en Adele zijn daar twee recente voorbeelden van. Volgens de The Wall Street Journal geeft Spotify artiesten binnenkort de macht […]

Apple iPhone 5

Ontwerp uw eigen app

De laatste jaren heeft een explosieve groei plaatsgevonden in de ontwikkeling en het aanbod van apps voor mobiele toepassingen. Apps stellen ons in staat om overal en altijd, plaats- en tijdonafhankelijk, toegang te hebben tot bijvoorbeeld onze muziek, en sluiten aan op een ontwikkeling waarin het digitale leven zich meer en meer afspeelt op mobiele […]

Geef een reactie