Van webshop naar winkelstraat: nieuwe trend?

Fysieke winkel

Is dit een nieuwe trend of een echo uit oudere tijden? In ieder geval vinden wij het een opmerkelijke ontwikkeling wanneer een webshop een winkelpand opent.

Fysieke winkelWe ontvingen namelijk een persbericht van Telefoonhoesje.nl. Deze webwinkel voor ? inderdaad ? telefoonhoesjes en -accessoires opent zaterdag 5 oktober een fysieke winkel in Geleen.

Nadelen van webwinkels

Opmerkelijk genoeg meldt het persbericht een aantal nadelen van webwinkels: ?Online winkelen is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. De gezelligheid van de winkelstraat vind je achter je computer echter niet terug. Ook het aanraken en direct meenemen van je aankoop is iets wat online niet mogelijk is.?

Magazijn

Het volledige assortiment van ruim 10.000 telefoonhoesjes in een winkel onderbrengen is volgens eigenaar Bjorn Vriesema onmogelijk. ?Slechts een gedeelte van de hoesjes zal zoals in een traditionele winkel geëtaleerd worden,? vertelt Vriesema. ?Alle overige hoesjes die niet in de winkel liggen, maar wel direct uit het magazijn leverbaar zijn, kunnen met touchscreen informatieschermen opgevraagd worden.?

We zijn benieuwd of dit concept aanslaat!

2 reacties

  1. De economische recessie heeft sterk bijgedragen aan het verdwijnen van winkels. Zeker in het high-end segment zal behoefte aan direct, persoonlijk contact blijven bestaan. Webwinkels ontberen dat persoonlijke, hoe mooi ook hun digitale presentatie.

    1. Mee eens. In de high-end / hifi wereld is luisteren en goed advies ongelooflijk belangrijk. Een hifi-systeem koop je niet online. Daarvoor moet je gewoon naar de winkel. Dat adviseer ik iedereen die een set wil aanschaffen of op zoek is naar een nieuw component. Luisteren, luisteren, luisteren…!

Geef een antwoord