Review Simply Audio interconnect

in Hi-Fi (990) | Reviews (752) | Hifi recensies (315) | Bekabeling (51) |


Simply Audio
  • Alpha-Rating

  • Beoordeeld 3.5 sterren
  • Erg goed!
?200 - ?250

  • Simply Audio interconnect
  • Getest door:
  • Gepost op: :
  • Laatst aangepast: 2017-01-13

Conclusie:

Simply Audio heeft een uitstekende interlink in handen. Het zijn nog prototypes, dus we durven geen harde conclusies te geven. We weten nog niet hoe Dimitri ze gaat afwerken. Vandaar de ook wat voorzichtige 'rating'. Want laten we eerlijk zijn: het oog wil ook wat. De prijs moet prima worden, want die ligt tussen de ?200 en ?250. Voor dat geld hebt u serieus keuze in kabelland. Maar wij zijn niet bang dat Simply Audio klankmatig ondergesneeuwd gaat worden.

Dimitri van Hoven is een technicus in hart en nieren. Een netwerk engineer, systeembeheerder… it-specialist. Zaken die we zeker interessant vinden bij Alpha Audio. Mede vanwege de link naar streaming audio natuurlijk. Toch is dat niet de reden van bezoek. Dat zijn een drietal sets ‘Simply Audio’ kabels. Prototypes van interlinks en luidsprekerkabels om precies te zijn. 

Als Dimitri de interlinks uit een doosje haalt, kijken we even verbaast. Dat zijn eufemistisch uitgedrukt kale setjes. Kale draad… met een paar pluggen. Vervolgens vist hij één setje eruit dat er wel wat beter uitziet. “Dit is een idee, maar we gaan geen zwarte sok gebruiken. Ik vraag me zelfs af of we hem wel gaan afwerken, want het maakt natuurlijk niets uit. Klankmatig dan.” Wij gokken dat ze toch wat beter verkopen als er een mooi sokje omheen zit. Het oog wil immers ook wat.

Zilver

De Simply Audio kabels zijn opgebouwd uit flinterdunne zilverkabeltjes: het is dus een litzekabel. Of stranded. Al deze adertjes vormen samen twee dunne geleiders waaromheen een teflon isoloator is aangebracht. Aan de uiteinden zijn Audio Note pluggen zijn gemonteerd. Mooie pluggen overigens die bijzonder goed klemmen.

Audio Note

Nu we toch de naam Audio Note laten vallen. Hier zit een stukje historie. Dimitri van Hoven is namelijk werknemer geweest bij Audio Note. Een paar jaar heeft hij gewerkt voor Audio Note Nederland BV (samen met Ed de Jong). Hij werkte in het Auditorium in Rijswijk. waar hij spullen van Audio Note heeft verkocht. Nog spreekt hij bijzonder positief over het merk. En nog steeds weet hij heel wat details van de apparatuur.

Bij toeval

Simply Audio

Prima pluggen van Audio Note op de kabels van Simply Audio. Ze klemmen goed en ogen ook uitstekend.

De kabels die Dimitri gebruikt voor zijn interlinks zijn niet specifiek bedoeld voor het overdragen van signalen tussen componenten. Het is eigenlijk bedoeld als interne bekabeling, maar Dimitri dacht op een goede dag: laat ik er eens een interlink en luidsprekerkabel van maken. En dat is uitstekend bevallen. Nu dus de vraag of wij er ook eens naar willen luisteren. Tuurlijk!

Open en soepel

We nemen de Simply Audio’s kabels op in ons systeem in de luisterstudio. Eén setje gaat tussen de Dion Audio T92 voorversterker en de SD60 eindversterker. En de andere gaat tussen de bron en de voorverversterker. Dat is zowel een Chord-dac geweest als een Bluesound Vault streamer. Die zijn we op moment van schrijven namelijk aan het testen.

Normaal gesproken spelen we met AudioQuest-bekabeling. Diamondback interlinks met Rocket 88 luidsprekerkabel. Bijzonder prettige kabels met een open karakter. De Simply Audio interlinks vertonen gelijke eigenschappen: open, ritmisch, maar ook met een snufje meer souplesse en iets warmer in het middengebied. De AudioQuests zijn daar iets meer ‘up front’. Een eigenschap die we al langer kennen van de Amerikanen. Het brengt wat meer kracht in de weergave. En dat matcht prima met de Bowers & Wilkins PM1.

Niet suf

Simply Audio

Twee prototypes: één met sokje en één zonder… wij kiezen de versie met. Klankmatig zijn beide prima!

Simply Audio gaat dus iets gemoedelijker te werk. Maar gelukkig zonder in te boeten aan energie. Het is geen suffe kabel geworden. In tegendeel: de combinatie met de bloedmooie Chord Chordette Qute HD dac is waanzinnig. De bijzonder muzikale Chord-dac (review volgt nog) laat goed horen waar de Simply Audio interlinks toe in staat zijn: grootste beeldvorming, energie en een enorm innemende weergave. We hebben Mumford & Sons zelden zo soepel, vloeiend en écht gehoord. Prachtig gewoon. De Diamondbacks willen nog weleens iets teveel het middengebied aanzetten, waardoor de vocalen wat los komen te staan. Het valt pas op als je de setjes na elkaar hoort.

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: