Polk Audio: nieuwe TSx-Serie home theater luidsprekers

Polk Audio TSx110b black

Polk Audio introduceerde begin 2008 zijn high-performance, high-value TSi luidsprekerlijn. Vijf jaar later brengt Polk deze opnieuw uit, maar is deze populaire lijn volledig opnieuw ontworpen. Een nieuwe behuizing, verbeterde basweergave, een nog groter dynamisch bereik, verbeterde beeldvorming, grotere detaillering, superieur rendement ? en een nieuwe naam.

Polk Audio TSx110b blackDe vernieuwde TSx luidsprekerlijn is voorzien van een reeks verbeteringen, onder andere een volledig nieuwe spreekspoel, met de nadruk op de nauwkeurigste reproductie van hoge frequenties die zo belangrijk zijn voor de hoge-resolutieweergave van de huidige Blu-ray discs. Ook is de bas verbeterd, dankzij een vervanging van 5,25? drivers door nieuwe 6,5?, waarvan de conus is vervaardigd van polymeervezelverbindingen die de stijfheid vergroten zonder dat de massa toeneemt.

Modellen en prijzen

Topmodel en vlaggenschip is de TSx550T, een vloerstaande luidspreker voorzien van een Dynamic Balance tweeter, twee 5,25? midrange/mid bass drivers, geplaatst in een nieuw driewegsysteem dat twee 8? woofers bevat en is voorzien van 3 frontale reflexpoorten. Prijs: ? 998,- per paar.

Net als bij de TSi serie zijn er nog twee andere towerluidsprekers. De TSx440T heeft dezelfde 1? Dynamic Balance tweeter als de 550T, echter samen met drie 6,5? midrange drivers en drie frontale reflexpoorten. De prijs is ? 798,- per paar. De TSx330T is gebaseerd op een 1? tweeter en twee 6,5? middenspeakers en kost ? 500,- per paar.

Andere nieuwe modellen zijn twee boekenplankluidsprekers ? de TSx220B met een 1? tweeter en 6,5? driver en de TSx110B met een 1? tweeter en 5,25? driver voor respectievelijk ? 340,- en ? 240,- per paar ? evenals twee centerkanaalspeakers, die beide beschikken over Dynamic Balance tweeters. De TSx150C is voorzien van de lijn 1? Dynamic Blanace tweeter met een paar 5,25? midrange drivers en een 2? naar achteren gerichte reflexpoort voor ? 210,- per stuk. De TSx250C beschikt over een grotere kast om ruimte te maken voor een paar 6,5? midrange drivers en beschikt ook over een 2? reflexpoort aan de achterzijde. Deze kost ? 350,-.

De lijn is vanaf heden leverbaar.

Gerelateerde berichten

Dean Peer

X-fi 2013: meesterbassist Dean Peer

Live muziek hoort bij de X-fi show en op de aankomende editie wordt die verzorgd door een meesterbassist. Dean Peer is een topbassist die eerder dit jaar was te horen op de grote High End show in München. De Amerikaan komt speciaal voor de X-fi Audioshow naar Nederland om daar de introductie van Endeavor Audio […]

Meridian DSP3200 en Audiocore 200

PERSBERICHT – Meridian is groot liefhebber van actieve luidsprekers met digitale ingang. De DSP3200 is de kleinste in de serie, maar moet volgens Meridian uitstekende prestaties neerzetten. De bijbehorende Audiocore 200 (voorversteker) stuurt puur digitaal uit naar de DSP3200. De Audiocore kan allerlei soorten bronnen accepteren, zoals een iPod, tv, cd, en usb-bronnen. Dat maakt […]

Geef een reactie