web analytics

Janine Jansen verplaatst festival naar de zomer

Janine Jansen

Het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht wordt een zomerevenement. Na tien succesvolle jaren heeft violiste Janine Jansen besloten om haar jaarlijkse kamermuziekfestival te verplaatsen naar de laatste dagen van juni.

Janine JansenJanine Jansen: ?Eind juni is een periode van het jaar waarin we allerlei nieuwe activiteiten kunnen ontwikkelen die in de koude wintermaanden niet mogelijk zijn. Bovendien geeft het mij de mogelijkheid om nog meer fantastische collega-musici naar Utrecht te halen, omdat juni nog in het reguliere concertseizoen valt. We zullen zeker de gezelligheid van de kerstperiode missen, maar we zijn er tegelijkertijd van overtuigd dat er heel veel moois en spannends voor terugkomt. Ik ga de programmering zo aantrekkelijk maken dat we zeker weten dat u met ons meeverhuist!”

Het eerstvolgende festival vindt plaats van 25 tot en met 29 juni 2014.

Gerelateerde berichten

Teufel pimpt orgel van Berlijnse Gedächtniskirche

Teufel pimpt orgel van Berlijnse Gedächtniskirche

Kerkmuziekregisseur Helmut Hoeft en Teufels elektronica-ontwikkelaar Christoph Klug ontmoetten elkaar in de zomer van 2017 en al snel kwam het het zwakke basbereik van het imposante orgel in de beroemde Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche in Berlijn ter sprake. Teufel heeft iets tegen slecht geluid en schonk bij wijze van burenhulp daarom acht subwoofers aan deze historische kerk.

Geef een reactie