web analytics

Bang & Olufsen + kunstenares = aluminium schilderijen

Bang & Olufsen by Miya Ando

Bang & Olufsen en de Amerikaanse kunstenares Miya Ando zijn een samenwerking aangegaan onder de naam Transformations, Bang & Olufsen by Miya Ando. Beide partijen zijn liefhebber van minimalistische esthetica en puur aluminium.

Miya AndoHet resultaat is een limited edition-collectie van de BeoLab 12-luidsprekers van Bang & Olufsen waarvoor Miya Ando zich liet inspireren door de eeuwigheid van metalen en hun kleurgradaties. De collectie omvat twintig Bang & Olufsen BeoLab 12-luidsprekers en bijbehorende aluminium ‘doeken’ – handgeschilderd met behulp van een door Miya Ando ontwikkelde techniek, die ieder bij een set luidsprekers passen.

Zwaardmakers

Ando laat zich als kunstenares inspireren door haar jeugd in Japan. Als nakomeling van de zwaardmakers in de provincie Bizen groeide ze op tussen zwaardsmeden en Boeddhistische priesters in een tempel in het Japanse Okayama. Later ging ze in een sequoiawoud in het noorden van Californië wonen. Door de traditionele technieken van haar voorouders te combineren met moderne industriële technologie verandert Ando geanodiseerde aluminiumplaten in abstracte schilderijen.

?Ik heb de BeoLab 12-luidspreker als een metalen canvas en sculptuur benaderd,” legt Miya Ando uit. ?Het oppervlak van metaal verandert en transformeert voortdurend, net als het licht. Het lijkt veel op wat er in muziek gebeurt. Muziek heeft net als kunst het vermogen om te transformeren en te transcenderen.?

Veiling

De limited edition van de twintig BeoLab 12-luidsprekers en de bijpassende schilderijen op aluminium worden geveild via geselecteerde Bang & Olufsen-winkels.

Gerelateerde berichten

Arcam

Arcam komt met Solo Movie

Importeur Audiac laat ons weten dat de Arcam Solo Movie vanaf volgende week beschikbaar is. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze versterker/bluray-speler/streamer ontworpen voor filmfanaten. Niet voor niks heeft het apparaat een versterker van vijfmaal zestig watt bij een elektrische weerstand van 8 ohm aan boord.

Geef een reactie