Bang & Olufsen + kunstenares = aluminium schilderijen

Bang & Olufsen by Miya Ando

Bang & Olufsen en de Amerikaanse kunstenares Miya Ando zijn een samenwerking aangegaan onder de naam Transformations, Bang & Olufsen by Miya Ando. Beide partijen zijn liefhebber van minimalistische esthetica en puur aluminium.

Miya AndoHet resultaat is een limited edition-collectie van de BeoLab 12-luidsprekers van Bang & Olufsen waarvoor Miya Ando zich liet inspireren door de eeuwigheid van metalen en hun kleurgradaties. De collectie omvat twintig Bang & Olufsen BeoLab 12-luidsprekers en bijbehorende aluminium ‘doeken’ – handgeschilderd met behulp van een door Miya Ando ontwikkelde techniek, die ieder bij een set luidsprekers passen.

Zwaardmakers

Ando laat zich als kunstenares inspireren door haar jeugd in Japan. Als nakomeling van de zwaardmakers in de provincie Bizen groeide ze op tussen zwaardsmeden en Boeddhistische priesters in een tempel in het Japanse Okayama. Later ging ze in een sequoiawoud in het noorden van Californië wonen. Door de traditionele technieken van haar voorouders te combineren met moderne industriële technologie verandert Ando geanodiseerde aluminiumplaten in abstracte schilderijen.

?Ik heb de BeoLab 12-luidspreker als een metalen canvas en sculptuur benaderd,” legt Miya Ando uit. ?Het oppervlak van metaal verandert en transformeert voortdurend, net als het licht. Het lijkt veel op wat er in muziek gebeurt. Muziek heeft net als kunst het vermogen om te transformeren en te transcenderen.?

Veiling

De limited edition van de twintig BeoLab 12-luidsprekers en de bijpassende schilderijen op aluminium worden geveild via geselecteerde Bang & Olufsen-winkels.

Gerelateerde berichten

Cinebar 21

Teufel Cinebar 21

NIEUWS – Soundbars… we weten het niet met deze alles-in-een luidsprekeroplossingen. Maar goed. Teufel heeft er nu dus ook één. De Cinebar 21. Een oplossing voor wie geen 5 luidsprekers en een grote sub in de kamer wil. Foutje… een sub is nog wel nodig. 

Eerste indruk: de nieuwe Bowers & Wilkins 700-series

Bowers & Wilkins introduceert de lang verwachte opvolgers van de CM Series, de 700 Series. Met deze geheel nieuwe lijn luidsprekers maakt de fabrikant de stap naar het 800 topsegment qua technologie en klank een stukje kleiner. Tijdens de ontwikkeling van de 700-serie hebben de technici van Bowers veel aandacht besteed aan de stijfheid van […]

Geef een reactie