The Wall van Pink Floyd op Domcarillon

Pink Floyd The Wall

Dat Pink Floyd een rockband is die tot nieuwe interpretaties leidt, blijkt wel weer. Maandagavond 19 augustus zal de Utrechtse stadsbeiaardier Malgosia Fiebig samen met pianoduo Sandra Mol en Jeroen van Veen een bewerking van de rockopera The Wall spelen op het Domcarillon. Het is het slotconcert van de serie zomeravondconcerten van de Utrechtse Klokkenspel Vereniging (UKV).

Pink Floyd The WallRockopera The Wall, destijds bijna in zijn geheel geschreven door Roger Waters, is het bekendste album van de progressieve rockgroep Pink Floyd. Het is uniek dat deze klassieker uit 1979 op een carillon zal worden gespeeld. Waters’ stuk is dan ook speciaal hiervoor bewerkt door pianist Jeroen van Veen, samen met Malgosia Fiebig. Naast het carillon zullen twee digitale piano’s worden geplaatst. Die worden versterkt, zodat ze mooi samengaan met het carillon.

Luisterplaats

Het concert is van 20:00 tot 21:00 uur te beluisteren. De toegang is gratis en de muziek zal aan alle kanten van de Domtoren zijn te horen. Op het Buurkerkhof is een speciale luisterplaats ingericht met enkele honderden zitplaatsen. Tevens is daar de mogelijkheid om de musici, terwijl ze op 70 meter hoogte op de Domtoren zitten, via een streamverbinding live te zien spelen op een groot beeldscherm.

Gerelateerde berichten

Sonus Faber Olympica

Sonus Faber heeft een nieuwe luidsprekerlijn

NIEUWS – De Italiaanse luidsprekerfabrikant Sonus Faber zag de High-End beurs in München als het juiste moment om een compleet nieuwe luidsprekerlijn te lanceren. Gedreven door ruim 30 jaar kennis en ervaring in het ontwerpen en bouwen van luidsprekers, begon men vanaf een blanco vel papier te werken aan de Olympica-lijn. Voor nu heeft dat […]

Hoofdkantoor Netflix

Netflix naar België en Duitsland

Ook onze buurlanden kunnen over een paar maanden genieten van Netflix. Aan het einde van dit jaar opent de Amerikaanse filmdienst zijn deuren in Duitsland en België. Tevens krijgen inwoners van Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Luxemburg op termijn toegang tot Netflix.

Geef een reactie