Audioart introduceert htpc

vM hdhtpc voorkant

NIEUWS – We hadden het eerlijk gezegd niet verwacht: Audioart die met een htpc komt. Maar toch is dit het geval! Samen met hdhtpc.nl heeft Van Medevoort een htpc in de markt gezegd die – volgens het bericht – uitstekend presteert op zowel audio als videogebied. 

Als we naar de specificaties van de vM HDHT PC kijken, zien een uitstekende balans tussen audio, video en energieverbruik. Zo bestaat de basis uit een Silverstone-behuizing en een micro-atx moederbord met A75-chipset en fm2-socket. We zien aan de nieuwere socket dat Van Medevoort / hdhtpc voor de nieuwe generatie AMD-processoren heeft gekozen. In dit geval en A8 5500 quad core (3.2 GHz). Deze heeft een geïntegreerde gpu: de HD7560 om precies te zijn.

Verder zien we een prima keuze aan geheugen: 4GB Kingston HyperX, een 128GB SSD van Samsung en een voeding van BeQuiet (die ook echt stil zijn). De koeling is voor rekening van een Scythe processorkoeler. En het optische gedeelte neemt een Plextor blu-ray combischijf (lezen en schrijven) voor zijn rekening.

Modificatie

Audioart heeft de pc op een paar punten aangepakt. En deze modificaties zijn zowel mechanisch (denk aan demping) als elektrisch. Om een voorbeeld te noemen: de blu-ray drive van Plextor is compleet gedempt. En niet alleen door er wat bitumen op te plakken. De drive is helemaal opengemaakt en van binnenuit gestabiliseerd.

Ook heeft Van Medevoort het elektrische gedeelte verbeterd. De voeding is aanzienlijk schoner, wat weer resulteert is meer rust in de weergave en scherper beeld met mooiere contrastwaarden.

Software

De vM HDHT PC is voorzien van Windows 7 vanwege de hoge acceptatiegraad. Ook staat Power DVD al geïnstalleerd. Uiteraard is toevoegen van software geen enkel probleem. Denk aan EAC, Xbmc of Foobar.

 

Gerelateerde berichten

Teufel Audio Aureol Fidelity

Teufel lanceert in-ear koptelefoon Aureol Fidelity

Bij Teufel Audio claimen ze Europees marktleider te zijn in de directe verkoop van luidspreker- en home cinema systemen. En dat smaakt blijkbaar naar meer, want het assortiment met hoofdtelefoons – door Teufel Audio aangeduid als koptelefoons – is uitgebreid met de nieuwe Aureol Fidelity. En deze hebben ze helemaal zelf in Berlijn ontwikkeld.

Fleetwood Mac

Fleetwood Mac naar Nederland

Concertpromotor Mojo maakte zojuist bekend dat de band Fleetwood Mac op 1 juni 2015 in de volledige bezetting een concert geeft in het Amsterdamse Ziggo Dome. Na een afwezigheid van zestien jaar heeft de Britse zangeres Christine McVie zich weer bij het overgebleven viertal gevoegd.

Google kondigt Chromecast 2 en Chromecast Audio aan

Op een persconferentie heeft Google gisteravond de Chromecast 2 gepresenteerd. De belangrijkste vernieuwingen zijn een vers design, Spotify Connect-integratie en ondersteuning voor 5GHz-netwerken. Verder brengt de Amerikaanse zoekmachinegigant onder de naam Chromecast Audio ook een muziekstreamer uit.

Geef een reactie