web analytics

Amazon Nederland bijna een feit

banner Amazon

De geruchten zwellen nu al twee jaar lang aan, maar het ziet er naar uit dat Amazon nog voor het eind van dit jaar naar Nederland komt. Een belangrijke aanwijzing is de ontwikkelingsafdeling die de Amerikaanse webwinkel eerder dit jaar heeft geopend in Delft. 

banner AmazonVolgens kenners zet Amazon zo?n stap pas wanneer het in een land ook daadwerkelijk actief is. Bovendien kunnen Nederlandse klanten sinds juni terecht in de Amazon App Store, om applicaties te kopen voor hun Android-telefoons en -tablets.

Amazon.nl

Wie binnenkort surft naar Amazon.nl, zal ongetwijfeld niet de Britse versie van de webwinkel te zien krijgen ? zoals nu het geval is-, maar de Nederlandse. Opvallend is dat er al steeds meer Nederlandse titels op die site opduiken.

Werkgelegenheid

De komst van Amazon naar Nederland zal weinig uitmaken voor de Nederlandse werkgelegenheid. Waarschijnlijk worden de boeken en cd?s verstuurd vanuit distributiecentra net over de grens in Duitsland en vanuit Groot-Brittannië.

Belastingontduiking

Ondertussen maakt de multinational wel rijkelijk gebruik van de regelgeving in ons land; Amazon zou Nederland gebruiken als ?belastingparadijs?.

Dit bracht Tweede-Kamerlid Jesse Klaver van GroenLinks tot de volgende uitspraak: ?De boekhandel om de hoek betaalt netjes zijn belasting, huur, salarissen, advertenties; kortom draagt op alle mogelijke manieren bij aan onze economie. Ondertussen wordt Amazon gespekt met een belastingdeal van slechts een paar procenten omdat zij via een brievenbus en een ingehuurde accountant in staat is miljoenen via ons land door te sluizen.?

Gerelateerde berichten

Audio Research REF75

Audio Research introduceert Reference 75, 150 en 250 Special Edition

Vorig jaar kwam Audio Research met de Galileo GS150 eindversterker op de proppen. Hierin zit de nieuwe KT150-buis geïntegreerd, waardoor er meer stroomcapaciteit, een groter uitgangsvermogen en een langere levensduur mogelijk is. Deze buis is nu ook beschikbaar voor de Audio Research Reference 75, 150 en 250 Special Edition en VSi75.

JBL zet draadloze Authentics L8 en L16 in de markt

JBL heeft met de Authentics een nieuwe productlijn geïntroduceerd. Anders dan bij de meeste draadloze bluetooth-speakers gaat het hierbij om premium-luidsprekers. Met de L8 en L16 richt moederbedrijf HARMAN zich namelijk op de veeleisende muziekliefhebber.

Geef een reactie