Open hoofdtelefoons van Audio-Technica

ATH-AD500X

Na zes jaar trouwe dienst vond Audio-Technica de tijd rijp om de open-hoofdtelefoon-serie te vernieuwen. Volgens de fabrikant zijn reeds gebruikte technieken verder verbeterd.

ATH-AD500XOpen hoofdtelefoons zijn met name bedoeld voor de muziekliefhebber die het maximale aan geluidskwaliteit van een hoofdtelefoon eist. Het gaat om een relatief kleine groep gebruikers die thuis, veelal afgezonderd, willen genieten van het best mogelijke geluid. Audio-Technica zoekt omwille van de klankkwaliteit geen middenweg op en kiest voor een volledig open systeem. Dus ja, de omgeving kan meeluisteren en dat is misschien de enige eigenschap die de doelgroep beperkt. Anderzijds heeft het open systeem ook als belangrijk voordeel dat omgevingsgeluiden zoals deurbel, telefoon of de baby wel kans hebben om ?binnen te komen?.

Spreekspoelen

Alle nieuwe modellen zijn voorzien van nieuwe grote 53mm drivers met CCAW-spreekspoelen, die worden omgeven door grote oorschelpen met zachte, comfortabele oorkussens, die ruim over elk oor passen. Van drukpunten is volgens de fabrikant geen sprake en er zal ook na uren luisteren geen irritatie ontstaan. De verschillende modellen onderscheiden zich onder andere van elkaar door de gebruikte materialen voor behuizing (kunststof, aluminium of magnesium), verschillende kwaliteiten van het magneetmateriaal en het koper dat wordt gebruikt in spreekspoelen en bekabeling.

Modellen en prijzen

De vijf nieuwe modellen met hun prijskaartje: ATH-AD500X (? 179,-), ATH-AD700X (? 239,-), ATH-AD900X (? 379,-) ATH-AD1000X (? 699,-) en ATH-AD2000X (? 1.099,-).

Gerelateerde berichten

Harman Kardon screenshot

IFA 2013: nieuwe producten van Harman Kardon

Harman Kardon staat bekend om het eigentijdse design van zijn producten. Op de IFA 2013 zijn de stijliconen op het gebied van audio van dit jaar onthuld. Onder deze ?objects of desire? vallen hoofdtelefoons, multimedia- en home-audiosystemen, ieder met prestaties die in overeenstemming zijn met de prachtige vormgeving.

JBL J46BT (2)

JBL brengt twee verse hoofdtelefoons uit

Elektronicafabrikant JBL komt met twee nieuwe hoofdtelefoons (in-ear en over-ear) op de proppen. De J46BT en Synchros S400 zijn allebei in staat om via bluetooth verbinding te maken met mobiele apparatuur. Een groot voordeel, want gebruikers hebben hierdoor geen last van ellenlange snoeren.

Geef een reactie