web analytics

Video Metrum Acoustics Octave MK2

Metrum Acoustics Octave MK2

VIDEO – We bekijken de nieuwe Metrum Acoustics Octave MK2 d/a-converter. Een dac die nu uitgerust is met een receiver die 24 bit / 192 kHz accepteert én over een usb-input kan beschikken. Dat maakt de MK2-variant een stuk interessanter dan de eerste versie. Kijkt u mee voor meer details!

Bekijkt hieronder de video van de Metrum Acoustics Octave MK2

Specificaties Octave MK2

Dac principe: Non oversampling dac
Voeding: 15 VA intern
Inputs: optisch, bnc, usb (optioneel)
Outputs: 2 x single ended
Max voltage uitgang: 2 volt RMS
Slewing rate: 35 volt / uS
Frequentiebereik: 1 Hz – helft van de samplingrate -3dB
Vervorming: <0,04 % THD
Ruis: -120 dB / 16 bit – -125 dB / 24 bit.
Uitgangsweerstand: 85 Ohm
Sampingfrequentie: optisch tot 24 bit / 96 kHz – Coaxiaal en usb: 44,1 tot 192 kHz.
Gewicht: 1900 gram incl usb-module.

Gerelateerde berichten

Mytek Digital Stereo192-dsd-dac

Mytek Digital Stereo192 DSD Dac

VIDEO – We bekijken vandaag de Mytek Digital Stereo192-DSD Dac. Een dac van ongeveer 1600 euro. Het hart is een 32bit ESS Sabre-chip. Bekend van onder meer Peach Tree audio. Mytek biedt voor de zuur verdiende euro’s heel wat inputs. Onder meer firewire, usb 1.1, usb 2.0 en natuurlijk spdif. Kortom: heel wat flexibiliteit!

Ikbenstil Roundcube DAC

Ikbenstil kennen we vooral van high-end computersystemen. Supercomplete en stille, custom home theatre pc’s, of bijzonder snelle gaming-machines. Niet echt iets voor Alpha Audio dus. Maar nu gaan de Amsterdammers ook d/a-converters en eindverstekers bouwen. En dat is wél het gebied van Alpha Audio. Wij kijken naar de nieuwe Roundcube DAC.

Geef een reactie