web analytics

Rara… wat streamen wij?

rara streaming

NIEUWS – Wat een naam voor een nieuwe streamingdienst zeg! Rara… eigenlijk rara in kleine letters. Deze dienst die van origine uit het Verenigd Koninkrijk komt (rara Media Group) is nu actief in heel wat landen, waaronder Nederland. Weer een concurrent voor Spotify!

rara streamingrara biedt rond de 17 miljoen tracks (volgens de landingspagina, in veelgestelde vragen staat weer ‘meer dan 10 miljoen’), wat minder is dan sommige andere streaming-partijen. Denk aan het pas gelanceerde Napster, of denk aan Deezer met volgens sommige berichten 25 miljoen tracks.

Twee smaken

De nieuwe streamer rara – we kunnen er nog niet echt aan wennen – biedt een tweetal abonnementen: web en web + mobiel. En het werkt samen met Sonos. Web kost 4,99 per maand. Web + mobiel gaat voor 9,99 weg. De dienst lokt met 99 cent per maand, maar dat is natuurlijk een beperkte periode (3 maanden) én is web-only.

Dolby Pulse

Rara werkt met een nieuwe codec: Dolby Pulse. We hebben deze codec eerder gehoord bij Juke, een andere streamingdienst. De kwaliteit is niet  verkeerd, maar we vinden Spotify in 320 kbps Ogg Vorbis beter. De verschillen zijn echter pas hoorbaar op een goed systeem, dus we gokken dat lang niet iedereen de verschillen gaat horen tussen Pulse en Ogg.

Apps

rara heeft apps voor alle populaire smartphones. Denk aan Windows Phone 8, iOS en Android. We zien nog geen Blackberry. We gokken dat dat ook nog even gaat duren.

Gerelateerde berichten

Sonos voegt SoundCloud toe

Vanaf vandaag (10 juli) is er een bèta-versie van SoundCloud beschikbaar op het platform van Sonos. Gebruikers kunnen met de vernieuwde Sonos Controller-app muziek van deze streamingdienst afspelen op hun geluidssysteem.

Marantz SR6007 AV receiver

NIEUWS – Marantz heeft een nieuweling in het middensegment: de Marantz SR6007 AV receiver. Een 7.2 beest met talloze interessante opties voor de thuisbioscoop-fanaat. Denk aan zes hdmi-ingangen, 3D en 4K ondersteuning, kalibratie, veel vermogen en natuurlijk streaming. 

Geef een reactie