web analytics

Napster is back!

Napster Music

NIEUWS – Jeetje, wat een jeugdsetiment komt er toch naar boven als we denken aan Napster. Die downloaddienst waar je als kind alles vandaan kon plukken. Met name mp3’tjes in ons geval. En dan niet te groot, want inbellen was duur! Napster is nu terug met Music Napster Guide om keihard de concurrentie aan te gaan met partijen als Google Music, Spotify en wellicht Apple. 

Wat was je ‘cool’ als je Napster gebruikte. De dienst startte als een behoorlijk illegaal peer to peer (donwload) netwerk. Maar na een paar jaar is het overgegaan in een legale dienst voor muziek. Een betaalde dienst natuurlijk.

Streamen

Napster MusicNu start Napster de Music Napster Guide. En ook nog direct in Nederland, wat vrij uniek is, gezien de geschiedenis van andere streamingdiensten. Die komen doorgaans eerder in andere landen en komen als een soort mosterd na de maaltijd een keer naar Nederland. Of ze komen helemaal niet naar ons koude kikkerlandje. Zonde, want ook hier lopen genoeg muziekliefhebbers rond. En het internet van Nederland behoort tot de top van de wereld.

Ruim aanbod

Het aanbod van Napster is indrukwekkend. Meer dan 20 miljoen nummers van zowel lokale als grote, internationale artiesten. Uiteraard hangt er een prijskaartje aan dit aanbod. En – niet heel verrassend – is dit 9,95 per maand. Er zijn zowel apps voor iDevices als Android. Over Windows Phone en Blackberry kunnen we nog niets zeggen.

Sonos

Zoals het Sonos betaamt, hebben ze de dienst al geïntegreerd. Deze zal wel met de laatste update meegekomen zijn. (We hebben dat nog niet gecheckt).

Wie geïnteresseerd is, maar de sprong nog niet durft te maken, kan de dienst 30 dagen gratis proberen.

Gerelateerde berichten

Sennheiser HD 800 S

Sennheiser kondigt HD 800 S aan

Sennheiser vervangt binnenkort zijn huidige vlaggenschip HD 800 voor de HD 800 S. Deze hoofdtelefoon is uitgerust met een absorbtietechnologie waardoor er volgens het Duitse merk meer details in de geluidsweergave hoorbaar zijn.

AudioQuest Niagara 7000

High End Munchen 2015 Nieuws – Audioquest Niagara 7000

Audioquest kennen we natuurlijk allemaal van de talloze kabels die ze produceren. Met veel succes kunnen we wel stellen. Vorig jaar heeft het Amerikaanse bedrijf ons laten weten dat ze breder willen gaan. De Nighthawk, Dragonfly en bijvoorbeeld Jitterbug zijn voorbeelden. Nu kan het bedrijf weer een interessant product tonen én laten horen: de Audioquest […]

2 reacties

  1. Eerste indruk Browser: collectie is beperkter dan Spotify. Kwaliteit streaming – nog – niet op highend kwaliteit. Voor het inmiddels bekende tientje per maand net even iets te weinig.

Geef een reactie