Hoe bouw je een htpc?

HTPC processor

WORKSHOP – De htpc zien wij bij Alpha Audio als een ideale machine voor zowel film- als muziekliefhebbers. Het zijn veelzijdige machines die bijzonder gebruiksvriendelijk hun werk kunnen doen én er mooi uit kunnen zien. Maar dan moet je natuurlijk wel weten wat je voor hardware moet kiezen én hoe je zo’n multimedia-pc moet bouwen. Wij hebben het gehele proces op video vastgelegd.

Bekijk hieronder de video over het bouwen van een htpc:

Gebruikte hardware:

Behuizing: Origen AE S16V
Ventilatoren voor behuizing: papst
Voeding: Enermax Pro 82+

Processor: AMD A8 3870
Processorkoeler: Scythe Big Shuriken 2
Ventilator voor processorkoeler: Noiseblocker 12cm
Moederbord: Asus F1A75-M
Geheugen: Corsair Dominator GT 8GB

Harde schijf: 2,5″ mechanische schijf (liever ssd)

Geluidskaart: Auzentech Bravura (voor surround)
Extra usb-kaart: SoTM pci-express usb-kaart (voor naar usb-dac)

Prijs Alpha HTPC: ongeveer 1300 euro (componentprijs)

Gerelateerde berichten

Linn lanceert nieuwe Klimax

NIEUWS – Linn gaat zeer binnenkort de nieuwe streaming client lanceren: de Linn Klimax DS. We kennen dit apparaat natuurlijk al – hij is vier jaar oud – maar volgens Linn kan de opvolger van deze trendsetter op streaminggebied wederom de standaard zetten voor high-end streaming.

Dune HD Max

Dune HD Max

VIDEO – We bekijken veel streaming audio producten op Alpha Audio, maar streaming video eigenlijk nooit. Logisch: we zijn geen video-website. Echter: er zijn wel veel mediaplayers op de markt. En die kunnen ook audio streamen. Vaak zijn ze niet sterk op dat vlak, maar de Dune HD Max lijkt een uitzondering te zijn. Wij […]

2 reacties

  1. leuk artikel, lees je nieuwsbrief altiijd. Ik vindt dat je meestal niet erg diep gaat in de artikelen. Zeker als ik dit vergelijk met een site als hifi.nl

    Maar dit is wel een leuk artikel,

    gr. Mart

    1. Dag Mart,

      Ik was even op vakantie, vandaar het late antwoord. Dank je wel voor je compliment. Alpha Audio wil ook graag nét dat stapje verder gaan. We graven graag naar het ‘waarom’, zodat we ook onze lezers wat meer kunnen uitleggen.

Geef een reactie