Cambridge Audio on the go: Minx Go

MInx Go black

NIEUWS – Cambridge Audio kennen we natuurlijk allemaal van receivers, dacs en andersoortige audio-apparatuur. Maar alles-in-één? Dat niet direct. Toch lanceren de Britten nu weer een nieuwe actieve speaker: de Minx Air Go. Een portable speaker met heel wat grunt.

MInx Go blackCambridge Audio is trots op de Minx Go product… dat is wel duidelijk als we de beschrijving lezen. En hoewel we de speaker nog niet hebben gehoord, is dat ook wel terecht: het apparaat zit bomvol met leuke slimmigheden. Denk aan een dsp die de weergave altijd onder controle houdt, hoe hard het apparaat ook staat. Of opladen via usb én een adapter. En wat erg prettig is: een accu die het tot 18 uur uithoudt.

Vijf units

Achter de grille schuilen vijf units: een bass radiator, twee 19 mm tweeters en een tweetal midrange units van 50 mm. Cambridge heeft gekozen voor klasse-D om de vijf units aan te sturen. Logisch, gezien het feit dat de speaker ook op een accu moet kunnen werken. Klasse-D is veel energie efficiënter dan A of AB.

Bluetooth

De speaker laat het toe om te verbinden via bluetooth of een 3,5 mm jack. Er zit een usb-poort op, maar dat is voor het laden van de speaker óf – als de Minx Go aan de stroom hangt – het laden van een smartphone. Dus er gaat geen data doorheen.

Het lijkt wat beperkt: bluetooth en 3,5 mm analoog. Maar voor 99 procent van de gebruikers is het prima. Bluetooth zit op elke smartphone (en zelfs oudere modellen) waardoor iedereen wel kan verbinden. En als het niet gaat: 3,5 mm moet dan wel lukken.

Prijs

De Cambridge Audio Minx Go kost 129 euro en is vanaf nu beschikbaar.

Gerelateerde berichten

DEQX HDP-5

AudioSense brengt DEQX HDP-5 en Pre-Mate uit

Wie de kamerakoestiek optimaal wilt afstemmen op zijn luidsprekers kan de DEQX HDP-5 of Pre-Mate overwegen. Via een actief wisselfilter met speciale software lukt het om de akoestiek te optimaliseren. Verder is de DEQX HDP-5 tegelijkertijd ook een meetapparaat, voorversterker en DAC.

Gogbot 2013

Gogbot: seks, technologie en dubstep

De ChristenUnie heeft al geroepen dat de subsidie moet worden stopgezet, maar voor de liefhebbers zal dat alleen maar een aanbeveling zijn om te gaan kijken. Komende week maakt het multimediafestival Gogbot Enschede weer onveilig. Het thema van deze editie is de relatie tussen seks en technologie.

Geef een reactie