Wolfson brengt high-res naar de smartphone

WolfsonWM5110

NIEUWS – Wolfson – de welbekende dac-fabrikant – wil met de WM5110 SOC high-res audio naar de smartphones brengen. De nieuwe super-soc moet zowel audio als spraak verbeteren én energieverbruik drukken. 

WolfsonWM5110Met de super-soc wil Wolfson high-res entertainment naar de smarpthone brengen. De chip is zuiniger, klinkt beter én is ook direct geschikt voor het verbeteren van de audiokwaliteit van telefoongesprekken.

De WM5110 heeft vier dsp’s aan boord. Dat maakt de chip behoorlijk prijzig, maar Wolfson meldt dat het ander chips en technologieën overbodig maakt. Denk aan ruisonderdrukking en generieke noise-cancelling tijdens telefoongesprekken. Dat kan de soc dus gewoon overnemen.

De chip is nu nog niet in gebruik, maar hoogstwaarschijnlijk zal Samsung hem als eerste inzetten in de volgende Galaxy S. Wij hebben alvast een specsheet van de WM5110 opgehaald. Wie geïntereseerd is: De specsheet van de Wolfson wm5110.

Gerelateerde berichten

BandW_805_Maserati_Edition

Bowers & Wilkins 805 Maserati Edition

NIEUWS – Een bookshelf met diamant, esdoorn en leer… wow, dat moet er wel geweldig uitzien! Toch even een stapje terug doen. Het gaat om een Bowers & Wilkins 805 Diamond in een speciale Maserati uitvoering. Ziet er toch geweldig uit hoor! En klinken doet het ook wel!

Geef een reactie