Nieuwe Pioneer-receivers helemaal Smart

Pioneer VSX_923

NIEUWS – Pioneer heeft laten weten dat de nieuwe av-receivers compatible zijn met Android en iOS. De nieuwe controll-app is te downloaden via Google Play en de AppStore.

Steeds meer consumenten hebben een smartphone. Logisch: er zijn ook bijna geen andere telefoons meer te koop. Nu kunt u natuurlijk bellen en mailen met een smartphone, maar het is ook een perfecte afstandsbediening. Twee jaar terug hebben we daar al over geschreven. (We zullen dit rtikel z.s.m een update geven). Pioneer heeft de iControlAV-app voor iOS en Android. Een app waarmee de complete lijn av-receivers te bedienen is.

Streamen

De nieuwe lijn van Pioneer – VSX-1123, VSX-923, VSX-828, VSX-528, VSX-423 en VSX-323 – beschikt ook over een paar leuke streaming-features. Denk aan AirPlay om vanaf Apple-producten te streamen. Maar ook HTC Connect waardoor u vanaf een HTC-telefoon (niet allemaal compatible) direct muziek kunnen streamen.

High-res audio

Bijna alle nieuwe modellen (niet de VSX-323 en VSX-423) kunnen overweg met high-res audio. Wel zo prettig, want zo hoeft u niet over een jaar een nieuwe aan te schaffen als u met 24 bit-audio aan de slag wilt. Alle modellen kunnen streamen met 24 bit / 192 kHz.

4K

Full-HD is leuk, maar nog veel mooier is 4K. Dit is de opvolger van full-hd en beschikt over vier keer zoveel beeldpunten: meer dan 8 miljoen pixels dus. Nu zijn er nog bijna geen tv’s met 4K-resolutie, maar het is wellicht prettig om te weten dat de nieuwe Pioneers hiermee overweg kunnen.

Prijzen

VSX-323  239?
VSX-423  299?
VSX-528  399?
VSX-828  449?
VSX-923  599?
VSX-1123 699?

Gerelateerde berichten

Demo B&W A5 en A7

Eerste indruk B&W A5 en A7

Het persbericht van de gloednieuwe A5 en A7 is er nog maar net uit, maar wij hebben al een demo gehad van Bowers & Wilkins. Hartstikke leuk natuurlijk. De twee nieuwelingen in de ‘New Media’-lijn van B&W moeten het Apple-segment gaan aanvullen. Geen vervanging van de Zeppelin Air, maar een aanvulling dus. Hoe klinken deze […]

Winnaars EISA-awards bekend

Elk jaar kiezen vijftig Europese bladen uit zo’n twintig landen de beste elektronicamerken van het moment. Deze tijdschriften zijn verenigd in de European Imaging and Sound Association (EISA). De EISA-awards worden uitgereikt aan producten uit zes productgroepen, namelijk hifi, beeld, fotografie, auto-apparatuur, home theater en mobiele apparaten.

Geef een reactie