web analytics

KEF introduceert M200 en M500 hoofdtelefoons

KEF_M500

NIEUWS – KEF en hoofdtelefoons? Ja… wij zijn ook wat verbaasd. Toch zien we het staan in het persbericht: de M200 en M500 zijn twee hoofdtelefoons. Een in-ear en een on-ear om precies te zijn. 

KEF heeft twee hoofdtelefoons: de M200 in-ears die – als je het ons vraag – meer voor onderweg of tijdens sporten is. En de M500 on-ear. Dit is een wat grotere hoofdtelefoon. Echter: net als de M200 geschikt voor gebruik met smartphones en tablets. Hij is dus gemakkelijk aan te sturen.

KEF M200

Als we even sec door het bericht heengaan en de historie van KEF overslaan, zien we dat de M200 in-ear opgebouwd is uit een 10mm driver voor het laag en een 5,5mm driver voor midden en hoog. KEF noemt dit DDD – Dual Dynamic Driver. De behuizing is van licht aluminium wat het draagcomfort moet verbeteren: lichter is beter bij in-ears.

Uiteraard levert KEF diverse dopjes mee om een goede pasvorm te garanderen. Combineer dat met een prettige ‘arm’ om de oorschelp die de in-ears op hun plek houden en er ontstaat – volgens KEF – een erg comfortabele set in-ears voor onderweg of natuurlijk gewoon thuis.

KEF M500

De M500 is een on-ear model met een 40mm neodymium driver. KEF noemt speciaal de CCAW: copper-clad aluminum wire voice-coil die speciaal door KEF is getuned. Deze speciale voice coil moet het laag strakker maken, alsmede het hoog meer lucht en detail meegeven.

Ook de M500 is opgetrokken rond een aluminium jasje. Dat oogt niet alleen modern, maar is ook licht en dus comfortabel. De kussens sluiten – volgens KEF – goed aan op het oor en zorgen voor een goede isolatie, zodat achtergrondruis niet stoort bij het luisteren naar muziek.

 

 

Gerelateerde berichten

PS4

PlayStation 4 heeft weinig streamingfuncties

Op vrijdag 29 november verscheen de PlayStation 4 in ons land. Uiteraard haalde Alpha Audio een exemplaar in huis, waarna we uitgebreid de streamingfuncties onder de loep namen. We ontdekten dat de mogelijkheden nogal beperkt zijn, waardoor gebruikers haast alleen maar met het apparaat kunnen gamen.

Billie van bol.com

Bol.com verkozen tot beste website

Bol.com staat op de eerste plaats in de WUA! Top 100 Websites 2013. Na overwinningen voor Booking.com in 2010 en 2011 is het nu Bol.com dat voor de tweede keer op rij bovenaan de ranglijst eindigt. Belvilla komt nieuw binnen op de tweede plaats en KLM stijgt van de vijfde naar de derde positie.

Geef een reactie