web analytics

Hoe klinkt Nederland?

hoe klinkt nederland

NIEUWS – Even iets heel anders. Iets ‘niet hifi’erigs’. In onze mailbox treffen we een e-mail aan met een bericht over ‘Hoe klinkt Nederland’. Wat doet al die herrie? En luisteren we nog wel naar onze omgeving? Interessante kost! 

hoe klinkt nederlandWe vragen het ons ook nog weleens af: is het weleens écht stil? Tijdens tripjes naar bijvoorbeeld Schiermonnikoog (redacteur in kwestie zit nog weleens in De Wokkel als hij wil uitwaaien), is de stilte ‘s nachts bijna beangstigend. Maar waar is dat nog in Nederland?

Voor wie geïnteresseerd is in het klanklandschap van Nederland: er is een film die binnenkort getoond wordt in Filmhuis De Keizer (Deventer). Regisseur Jan Kramer is akoestisch adviseer bij NSG en gaat ook wat vertellen over geluid. Van Decibel tot stilte. De datum is overigens niet toevallig: de dag erna is het Noise Awareness Day.

Voor meer data kunt u op de website hoeluidthetland terecht.

Gerelateerde berichten

Billie van bol.com

Bol.com verkozen tot beste website

Bol.com staat op de eerste plaats in de WUA! Top 100 Websites 2013. Na overwinningen voor Booking.com in 2010 en 2011 is het nu Bol.com dat voor de tweede keer op rij bovenaan de ranglijst eindigt. Belvilla komt nieuw binnen op de tweede plaats en KLM stijgt van de vijfde naar de derde positie.

Geef een reactie