web analytics

Bang & Olufsen integreert Spotify

beoSound 5

NIEUWS – Bang & Olufsen gaat – net als vele andere hifibedrijven – Spotify integreren in zijn streamingproducten. Het begint met de BeoSound 5, maar we gokken erop dat er snel meer modellen gaan volgen. 

Het mag duidelijk zijn dat we in een verschuiving zitten van digitaal bezit naar digitaal toegang krijgen. Het maakt niet echt meer uit of u nu muziek aankoopt, of een abonnement hebt op een dienst die u toegang geeft tot een ontelbare hoeveelheid muziek. Natuurlijk zijn nog niet alle diensten losseless of high-res, maar voor veel gebruikers maakt dat niet uit: ze luisteren anders en nemen genoegen met 320 kbps.

Spotify is populair

Spotify biedt zo’n dienst. En als één van de eerste online streamingdiensten met een zéér uitgebreide bibliotheek hebben ze een goede naam opgebouwd. Vandaar dat veel partijen met ze willen samenwerken. Nu is Bang & Olufsen aan de beurt. Ze beginnen met de BeoSound 5. Een streamer die met vele protocollen overweg kan en – volgens B&O – moeiteloos met netwerkproducten in huis contact maakt.

Update

De BeoSound is met een eenvoudige update – gratis – te voorzien van Spotify. Uiteraard moet u nog wel even een abonnement bij de Zweedse streamingdienst afsluiten om deze te kunnen gebruiken op de BeoSound. Een Premium-abonnement kost 9,99 per maand. Deze geeft toegang tot ongeveer 15 miljoen tracks.

De Bang & Olufsen BeoSound 5 kost 3295 euro.

 

Gerelateerde berichten

Denon demo Dolby Atmos, DTS:X en Auro3D

Tijdens de D&M conferentie hebben we ook een demo gehad van Dolby Atmos, DTS:X en Auro3D. Oliver Kriete legt uit dat Denon het enige merk is dat al deze 3D-formaten biedt. In één AV-receiver. Dat is natuurlijk wel een leuke usp… 

Cambridge iOS

iOS App update Cambridge Audio

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Cambridge Audio werkt hard aan de apps voor hun streamer-lijn. Maar zoals dat vaak gaat met updates, gaan er ook weleens dingen mis. Hieronder een belangrijke mededeling van de Britse fabrikant.

6 reacties

Geef een reactie