web analytics

Teufel komt met nieuwe AV-systemen

Teufel Central AV

NIEUWS – Teufel kennen we allemaal wel. De Duitse luidsprekerfabrikant is de afgelopen jaren hard bezig geweest met het winnen van de Nederlandse markt. En dat lukt aardig. Om ook de AV-markt goed te bedienen, hebben ze zeven nieuwe combinaties samengesteld. Allemaal rond de nieuwe decoderstation 7

Teufel Central AV 2Het hart van de nieuwe systemen (of eigenlijk ‘speciaal op elkaar afgestemde losse componenten’), is de decoderstation 7. Dit apparaat is feitelijk de receiver met alle benodigde chips en ingangen om een fatsoenlijk av-systeem op te bouwen. De Decoderstation 7 beschikt over 3 hdmi-ingangen, drie analoge ingangen en drie digitale ingangen (2 x coaxiaal en 1 x optisch).

Prettig om te weten: de Teufel Decoderstation 7 kan overweg met alle formaten die van belang zijn: DTS, DTS HD-MA, Dolby True-HD, etc. Jammer genoeg is het apparaat niet los te koop: hij moet in combinatie met een Central AV-systeem worden aangeschaft.

Maar goed: dat hoeft geen straf te zijn. Teufel maakt – zoals we inmiddels hebben kunnen testen – prima speakers. Er is bij de Central AV-systemen keuze uit compacte speakers en vloerstaanders. Soort van nieuw zijn de Cubicon 2-speakers (wij hebben er hier ook over geschreven). Dit zijn uiterst compacte speakers, maar – volgens Teufel – met een bijzonder krachtig en groots geluid.

Gerelateerde berichten

BandW_805_Maserati_Edition

Bowers & Wilkins 805 Maserati Edition

NIEUWS – Een bookshelf met diamant, esdoorn en leer… wow, dat moet er wel geweldig uitzien! Toch even een stapje terug doen. Het gaat om een Bowers & Wilkins 805 Diamond in een speciale Maserati uitvoering. Ziet er toch geweldig uit hoor! En klinken doet het ook wel!

Panasonic QE-QL201

Win een Panasonic QE-QL201 accu!

PRIJSVRAAG – Onlangs hebben we de Panasonic QE-QL201 accu getest. Een bijzonder handige accu waarmee u snel uw tablet of smartphone onderweg kunt opladen. Panasonic is zo vriendelijk om er twee weg te geven via Alpha Audio. Kortom: winnen, winnen, winnen!

Geef een reactie