web analytics

Teufel komt met nieuwe AV-systemen

Teufel Central AV

NIEUWS – Teufel kennen we allemaal wel. De Duitse luidsprekerfabrikant is de afgelopen jaren hard bezig geweest met het winnen van de Nederlandse markt. En dat lukt aardig. Om ook de AV-markt goed te bedienen, hebben ze zeven nieuwe combinaties samengesteld. Allemaal rond de nieuwe decoderstation 7

Teufel Central AV 2Het hart van de nieuwe systemen (of eigenlijk ‘speciaal op elkaar afgestemde losse componenten’), is de decoderstation 7. Dit apparaat is feitelijk de receiver met alle benodigde chips en ingangen om een fatsoenlijk av-systeem op te bouwen. De Decoderstation 7 beschikt over 3 hdmi-ingangen, drie analoge ingangen en drie digitale ingangen (2 x coaxiaal en 1 x optisch).

Prettig om te weten: de Teufel Decoderstation 7 kan overweg met alle formaten die van belang zijn: DTS, DTS HD-MA, Dolby True-HD, etc. Jammer genoeg is het apparaat niet los te koop: hij moet in combinatie met een Central AV-systeem worden aangeschaft.

Maar goed: dat hoeft geen straf te zijn. Teufel maakt – zoals we inmiddels hebben kunnen testen – prima speakers. Er is bij de Central AV-systemen keuze uit compacte speakers en vloerstaanders. Soort van nieuw zijn de Cubicon 2-speakers (wij hebben er hier ook over geschreven). Dit zijn uiterst compacte speakers, maar – volgens Teufel – met een bijzonder krachtig en groots geluid.

Gerelateerde berichten

bryston-4b-sst

Introductie nieuwe Alpha Schrijver: Harro Tillema

Alpha Audio is weer een schrijver rijker: Harro Tillema. Harro gaat met name de muziekreviews verzorgen en zal daarbij proberen de krenten uit de pap te halen voor onze trouwe lezers. Natuurlijk schuwt Harro ook geen mooie streamer, versterker of speaker. Maar wie kan beter vertellen wie hij is en wat hij gaat doen, dan […]

The Doors

The Doors-luistersessie bij Beter Beeld & Geluid

Beter Beeld & Geluid organiseert ‘Linn Lounge presents? The Doors’. Tijdens een gezellige avond met lekkere hapjes en drankjes wordt de muziek van deze legendarische band beluisterd en hoort u over zijn historie en ontwikkeling. Eerder organiseerde de winkel al avonden rond Mumford and Sons, Mark Knopfler en R.E.M.

Geef een reactie