web analytics

Spotify gaat wereldwijd met gratis radio

NIEUWS – Spotify heeft laten weten dat het zijn gratis radiodienst in april dit jaar wereldwijd beschikbaar gaat maken. De inkomsten komen uit advertenties die gebruikers niet kunnen skippen.  spotify-3.18.2012De gratis radiodienst is niet nieuw, maar was nog niet overal beschikbaar. In december 2011 heeft Spotify de dienst gelanceerd. Gebruikers kunnen aangeven welke artiest of welk genre ze leuk vinden en krijgen een gepersonaliseerd radiostation.

In de zomer van 2012 is Spotify Radio ook op iOS en Android te gebruiken. Echter: de gratis variant niet in elk land. Wel kunnen betalende klanten ervan genieten. Die krijgen ook geen advertenties uiteraard.

Nu lanceert de Zweedse streamer de radiodienst wereldwijd. De overeenkomsten in de muziekindustrie zijn volgens bronnen (welke weten we helaas niet) bijna rond. Een krabbel hier en daar en Spotify kan in april beginnen met de uitrol. Het mag duidelijk zijn dat ze keihard gaat concurreren met Pandora, Deezer Rdio en straks Apple iRadio.

Gerelateerde berichten

Xbmc 12 Frodo

Video Xbmc 12 – Frodo

VIDEO – Xbmc 12 is officieel uit. Wij hebben vanaf de eerste officiële beta ermee gewerkt en zijn er zeer tevreden over. De eerste beta was nog niet helemaal stabiel, maar dat is sinds beta 3 helemaal opgelost. Sinds een paar dagen is nu de officiële versie uit. Tijd om er eens doorheen te lopen!

Grimm

Rhapsody demonstreert Naim- en Aurender-streamers

Onder de noemer ‘Rhapsody Goes Digital’ organiseert de Hilversumse winkel een workshop rondom het onderwerp digitale muziek. Streamers en muziekservers van Naim en Aurender staan op zaterdag 1 maart centraal. Voor de luistersessies doen de organisatoren een beroep op digitale luidsprekers van Grimm.

Geef een reactie