Nieuwe Apple TV geen A5X-chip

A4.AppleTV

NIEUWS – De nieuwe Apple-TV heeft geen nieuwe A5X-chip zoals veel geruchten online doen vermoeden. De eerder gerestylede Apple-TV krijgt gewoon een A5. Wel is deze kleiner en zuiniger dan de huidige chip. 

A4.AppleTV

De Apple TV is een handig kastje om mee te streamen. Hij ondersteunt AirPlay en geeft online toegang tot veel media. Dat heeft Apple prima voor elkaar.

Er komt een nieuwe versie van dit mini-pc’tje en dat genereert weer veel geruchten en spanning online. Wat voor veranderingen gaat de nieuwe Apple TV brengen? Nou, niet zoveel dus. De nieuwe Apple TV krijgt geen heel ander uiterlijk en ook geen grote hardwarewijzigingen.

De nieuwe Apple TV – geen Apple TV 4, maar 3.2 – krijgt gewoon een A5, net als zijn voorganger én de versie daarvoor. Alleen is deze chip veel kleiner en zuiniger. In jargon heet dat een die-shrink. De nieuwe versie wordt opgebouwd uit tansistors van 28nm (nanometer). Die in de huidige zijn 32nm en die daarvoor 45nm.

Het voordeel van kleinere transistors is dat ze zuiniger te werk gaan en minder heet worden (omdat het voltage omlaag kan).

Niet heel veel nieuws onder de zon dus! Maar goed… wie weet over een paar maanden?

Gerelateerde berichten

Sennheiser Momentum

Video Sennheiser Momentum

  VIDEO – We hebben van Sennheiser de Momentum binnengekregen. Een chique hoofdtelefoon van mooie metalen en echt leder. Het prijskaartje is er ook een beetje naar: ?299.-. Voordat we hem aan een uitgebreide test onderwerpen, leggen we de Momentum eerst even vast op video!

2 reacties

  1. Ik vind het eerlijk gezegd een onding. De oudere versie kon je nog jailbreaken en er aTV op plaatsen (bijvoorbeeld). Dan had je een leuk media-center. Dit ding is zo gesloten dat je enkel aan je itunes lib. kan, dus geen FLAC e.d. (tenzij je het allemaal gaat omzetten naar Apple Lossless) en qua movie-formaten is het ook maar pover.

Geef een reactie