web analytics

Gespot: Wadia Intuition 1

Wadia Intuition 1

NIEUWS – Een lezer tipte ons via de mail. En het is een goede tip, want wij kennen de Wadia Intuition 1 nog niet. Het blijkt een dac met ingebouwde eindversterker. Een lichte concurrent dus voor bijvoorbeeld een Linn Sneaky. Of wellicht een NAD M2. 

Wadia Intuition 1Nu liggen de Linn Sneaky en NAD M2 en de Wadia Intuition 1 erg ver uit elkaar op gebied van prijs. Maar u begrijpt wat ik bedoel. Er zijn echter niet zoveel dacs met ingebouwde versterker.

De Wadia heeft een zevental digitale ingangen. Twee keer Wadia i2s(de hdmi-ingangen), twee keer coaxiaal, AES, optisch en usb. Daarbij zijn er nog twee analoge ingangen die de Wadia direct omzet naar digitaal. Intern werkt de dac op 32 bit / 384 kHz. Deze dac kan ook overweg met DSD. Leuk om te weten: de AD-converter werkt ook op 32 bit / 384 kHz.

Ook een leuk weetje: het is mogelijk om een draaitafel op de Wadia Intuition aan te sluiten. De DSP zal gewoon de RIAA-correctie uitvoeren.

Deze prachtige Wadia (het blijft een kwestie van smaak) kost 8000 dollar. Wat de Euro-prijs gaat zijn, weten we niet. Gok op 8000 euro. Dat is zeker niet goedkoop, maar Wadia kennende, maakt deze Intuition 1 erg leuk muziek!

Gerelateerde berichten

Black Ravioli

Top tien Sinterklaas en Kerst hifi cadeaus

Het is net Black Friday geweest, de dag na Thanksgiving. In de VS is Thanksgiving bijna nog belangrijker dan Kerstmis. Het is de dag om met je familie samen te zijn, een enorme kalkoen te nuttigen en dankbaar te zijn voor alle goodies die het leven te bieden heeft. Die goodies worden op de vrijdag […]

Geef een reactie