web analytics

Focal vernieuwt 700-serie

Focal Chorus 726

NIEUWS – Focal heeft de populaire chorus-700 serie vernieuwd. Het is meer dan een simpele facelift. Het ontwerp blijft eenvoudig en strak, maar er zijn ook wat technische verbeteringen doorgevoerd. 

Focal Chorus 726

Focal is een beroemde luidsprekerbouwer. De Franse ontwikkelaar heeft nu de Chorus 700-serie aangepakt. Het uiterlijk is nieteens groots aangepakt. Dat blijft klassiek, strak en duidelijk. De verbeteringen zitten meer onderhuids.

Zo is het schuim rondom de tweeter uv en ozonbestendig gemaakt. De vernieuwde tweeter moet daardoor een gunstiger resonantiegedrag vertonen. Ook is het crossover direct aangepakt. (Logisch, want de tweeter is veranderd). Het nieuwe crossover moet een opener en natuurlijker klankbeeld realiseren.

De prijzen van de Chorus:

?400 voor de bookshelf (2-weg, Chorus 705), 1200 euro voor de vloerstaander: de drieweg Chorus 726.

 

Gerelateerde berichten

AirDAC

AirDAC ook te gebruiken als UPnP-server

Hoewel Arcam de airDAC vooral in de markt heeft gezet als een draadloze DAC voor AirPlay-toestellen, laat het bedrijf in een persbericht weten dat het apparaat ook prima uit de voeten kan als UPnP-server. Achterop de behuizing is hiervoor een ethernet-poort aanwezig.

2 reacties

Geef een reactie