Teac komt met 501 Reference minisysteem

Teac 501 reference

NIEUWS – Teac lanceert een nieuw minisysteem dat uit losse componenten bestaat. De nieuwe 501 reference-serie bestaat uit een (sa)cd-speler (PD-501HR), de AI-501DA geïntegreerde versterker met dac, de UD-501 dac en HA-501 hoofdtelefoonversterker.

Teac 501 referenceDe nieuwe Teac 501 reference ziet er zeker niet verkeerd uit. Ook technisch zit het wel goed; op papier dan. De dac en hoofdtelefoonversterker zijn dual mono opgebouwd. En een cd-speler die ook dsd aan kan, zie je niet veel meer.

De geïntegreerde versterker levert twee keer 90 watt. De dac heeft zowel spdif als usb-inputs en beschikt ook over twee analoge ingangen. Of de usb-ingang ook high-res speelt, is niet duidelijk.

De losse dac zal iets serieuzer van opzet zijn. De mogelijkheden zijn echter gelijk: dus spdif (optisch en coaxiaal) en usb. Bij de dac hoort natuurlijk de cd-speler die ook met dsd-materiaal overweg kan. U kunt er gewoon op de pc gemaakte dsd-schijfjes mee afspelen. En hij converteert niet naar pcm, maar kan het échte 2,8 of 5,6 Mhz signaal converteren.

Tenslotte de hoofdtelefoonversterker. Die is – net als de dac – dual mono van opzet. Teac heeft hem volledig klasse-A gemaakt. Een goede keuze, want klasse A blijft wel het mooiste. Het uitgangsvermogen is 1400 mA bij 32 Ohm, wat het mogelijk moet maken om ook lastige modellen aan te sturen.

De prijs is – gokken we – rond de 899 euro per component. Wanneer de Teac naar Nederland komt, is nog niet duidelijk.

Gerelateerde berichten

Onkyo D-M39

Denon lanceert D-M39 minisysteem

NIEUWS – Een compleet systeem met een digitale ingang en iDevice ondersteuning. En dat voor de prijs van 479 euro? Jep… Denon doet het. En dan ook nog in een klein jasje, zodat hij niet direct opvalt. Toegegeven: de eisen en wensen van een groot hifi-liefhebber zijn wat strenger, maar de gemiddelde tiener wordt hier […]

naim_unitiqute2

NAIM update UniQute – UniQute 2

NIEUWS – Naim zet hard in op streaming. En terecht. Over een paar jaar gokken we dat bijna niemand meer met een cd-speler speelt en dat streaming gemeengoed is geworden. De UniQute is zo’n apparaat dat dit mogelijk gaat maken: alles in één en eenvoud voorop. De UniQute 2 verandert daar niets aan… wel aan […]

AVM Evolution C9 cd-receiver

NIEUWS – Niet iedereen wil een groot hifi-systeem. Maar om nu direct concessie te doen als het gaat om functionaliteit: nee, dat willen we dan ook weer niet. AVM heeft voor die doelgroep de C9 cd-receiver. En dat is zeker niet alleen een versterker met cd-speler. Nee, de C9 biedt meer.

Geef een reactie