web analytics

Nieuwe DAC2 HGC van Benchmark

Benchmark DAC2 HGC

NIEUWS – Benchmark heeft een nieuweling: de DAC2 HGC. Een nieuwe referentie (volgens Benchmark). Een dac die de DAC1 op alle fronten voorbij gaat. Dat belooft wat, want de DAC1 is een zeer populair product.

De DAC1 is een beetje de ‘benchmark’ (what’s in a name) van de moderne converters. Dat komt ook door het feit dat de DAC1 één van de eerste fatsoenlijke dacs is geweest met een usb-input. Mede daardoor is de Benchmark DAC1 ook populair onder ‘new media’-liefhebbers.

Maar dat is nu dus verleden tijd. De Benchmark DAC2 verslaat de DAC1 op alle fronten. In ieder geval: dat is wat Benchmark zegt. Laten we even wat tech-specs opnoemen:

  • Vier 32bit converters per gebalanceerd kanaal.
  • Native DSD decoding
  • Asynchrone usb-input
  • Digitale pass-through
  • Hybrid Gain Control (een geavanceerde volumeregeling: is van Benchmark zelf)
  • Ultralock2 Jitter attenuation system (jitteronderdrukking)
  • Vijf digitale inputs
  • Twee analoge inputs
  • Drie analoge outputs
  • Prijs: ongeveer 2400 euro.

Gerelateerde berichten

Spotify groeit en breidt functionaliteit uit

Online muziekaanbieder Spotify groeit met betrekking tot de gebruikersaantallen gestaag verder. Zo zijn er momenteel op maandbasis al meer dan 20 miljoen gebruikers, waarvan een kwart betaalt voor de dienst. Tevens hebben ze bekend gemaakt functionaliteit toe te voegen die het ontdekken van nieuwe muziek eenvoudiger moet maken. Populair De cijfers en de snelheid waarmee […]

Geef een reactie