web analytics

iOS 6 wijst op Apple muziekdienst

NIEUWS – Het is weer raak in het Apple-geruchtencircuit. Een hacker heeft aanwijzingen gevonden in iOS 6. Aanwijzingen voor de Apple muziekdienst waar we al eerder over hebben geschreven. Het lijkt er dus op dat de dienst binnenkort gelanceerd gaat worden.

apple logoWarner en Universal zijn al op bezoek geweest en in iOS 6 zijn ‘radio buy buttons’ gevonden. Knoppen die ook in iTunes voor de Mac verwerkt zijn. Deze zit nog niet in iOS voor de iPad of iPhone verwerkt. Maar iOS 6 moet die dus gaan brengen. En dat wijst op de mogelijkheid om onder het luisteren – naar een kanaal – het nummer aan te schaffen.

De nieuwe muziekdienst moet erg veel op die van Pandora gaan lijken. Echter met wat meer mogelijkheden. Denk aan het skippen van nummers. Volgens onze informatie wil Apple het kanaal wel gratis houden, maar door de mogelijkheid tot kopen, moeten er inkomsten komen. Ook is het mogelijk te adverteren op het kanaal. Net als bij Pandora.

Het zou ons niet verbazen als er nog betaalde varianten komen. Die zouden bijvoorbeeld reclamevrij blijven en een hogere kwaliteit stream bieden. Het is ook niet ondenkbaar dat het dan mogelijk is te zoeken op artiest, nummer, album of een artist-channel te starten. Apple heeft immers de technologie in huis om dat te kunnen doen.

 

Gerelateerde berichten

Pioneer Micro

Pioneer belooft beter en meer

NIEUWS – Pioneer komt met 2 nieuwe microsystemen die een nog betere weergave combineren met de nieuwste verbindingsmogelijkheden. Dit alles in een verfijnde verpakking, waar een microsysteem immers het bestaansrecht aan ontleent. Beide systemen bestaan uit één centrale (hoofd)unit en twee 2-weg basreflexluidsprekers.

Geef een reactie