Windows Phone pakt nummer 3

Windows Phone 8

NIEUWS – Het is verrassend en toch ook weer niet: Microsoft pakt met Windows Phone de nummer 3 positie in de smartphonemarkt. Android blijft nummer 1 en Apple iOS nummer 2.

Windows Phone 8
Windows Phone is hard gegroeid het afgelopen jaar.

Microsoft heeft met Windows Phone de nummer 3 gepakt binnen de smartphonemarkt. Het heeft daarmee Symbian en Blackberry achter zich gelaten. Dat is niet geheel verrassend, omdat nagenoeg geen enkele fabrikant meer werkt met Symbian. En met Blackberry gaat het al jaren bijzonder slecht.

Windows Phone 7 is niet echt hard aangeslagen. Vorig jaar wist Microsoft er 2,2 en 2,8 procent markt mee te pikken binnen de UK en Italië. Over het marktaandeel binnen Nederland weten we helaas niets. Nu liggen die cijfers voor Windows Phone (inclusief het nieuwe Windows Phone 8) op 5,9 en 13,9 procent. Dat is echt een forse groei!

De best verkopende fabrikanten op het moment zijn Samsung en Apple. Samsung pikt 35 procent in. Apple 32 procent. Toch knap van Apple dat ze dat weten te bereiken met veel minder modellen dan concurrent Samsung.

Bron: Techzine

Gerelateerde berichten

Cambridge Audio Minx

Kleine luidsprekers kunnen niet goed zijn… Tenminste, nooit zo goed als een grote luidspreker. Dat is wat wij altijd hebben geloofd. En ja: in veel gevallen gaat het nog steeds op. Het zijn gewoon de natuurwetten die gelden. Cambridge Audio kwam met een nieuwsbericht dat stelde dat de regel die stelt dat satellietsystemen niet goed […]

Audiac: wat mogen we verwachten?

NIEUWS – Audiac heeft een rijk productgamma. En als je veel merken voert is, er veel nieuws te melden. Zeker na een beurs als de High-End in Munchen. Vandaar dat we nog even op een rijtje zetten wat het nieuws was en is. En wat u de komende tijd mag verwachten.

Geef een reactie