Windows Phone pakt nummer 3

Windows Phone 8

NIEUWS – Het is verrassend en toch ook weer niet: Microsoft pakt met Windows Phone de nummer 3 positie in de smartphonemarkt. Android blijft nummer 1 en Apple iOS nummer 2.

Windows Phone 8
Windows Phone is hard gegroeid het afgelopen jaar.

Microsoft heeft met Windows Phone de nummer 3 gepakt binnen de smartphonemarkt. Het heeft daarmee Symbian en Blackberry achter zich gelaten. Dat is niet geheel verrassend, omdat nagenoeg geen enkele fabrikant meer werkt met Symbian. En met Blackberry gaat het al jaren bijzonder slecht.

Windows Phone 7 is niet echt hard aangeslagen. Vorig jaar wist Microsoft er 2,2 en 2,8 procent markt mee te pikken binnen de UK en Italië. Over het marktaandeel binnen Nederland weten we helaas niets. Nu liggen die cijfers voor Windows Phone (inclusief het nieuwe Windows Phone 8) op 5,9 en 13,9 procent. Dat is echt een forse groei!

De best verkopende fabrikanten op het moment zijn Samsung en Apple. Samsung pikt 35 procent in. Apple 32 procent. Toch knap van Apple dat ze dat weten te bereiken met veel minder modellen dan concurrent Samsung.

Bron: Techzine

Gerelateerde berichten

Huawei Ascend Mate

De smartphone wordt een ‘phablet’!

Wie de ontwikkelingen op het gebied van smartphones een beetje volgt of recent voor de keuze stond van een nieuwe smartphone, heeft ongetwijfeld opgemerkt dat er een trend gaande is van steeds grotere schermen. Een schermdiagonaal van 5 inch of meer is momenteel eerder regel dan uitzondering. Tijdens de CES 2013 verscheen Huawei voor het […]

iOS 7

Vodafone als eerste met 4G op iPhone 5

Vodafone-klanten met een iPhone 5 én een RED-abonnement kunnen vanaf volgende week gebruikmaken van het 4G-netwerk. Na de iOS 7-update is het razendsnelle netwerk ook voor hen toegankelijk in het grootste gedeelte van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Maastricht en Utrecht. 

Geef een reactie