Video tweede testsysteem Alpha Audio

Alpha Audio testsysteem 2

VIDEO – We gebruiken bij Alpha Audio uiteraard meerdere sets om op te testen. Allereerst beschikken onze teamleden over een eigen systeem. Op het ‘hoofdkantoor’ – als je daarover kan spreken – hebben we twee ruimtes. We laten nu de nieuwere, tweede luisterruimte zien. 

Bekijk hieronder de video:

Specificaties systeem:

Luidsprekers: Bowers & Wilkins PM1
Versterker: Dion Audio ST50
Bronnen: Custom htpc en Teac Vrds-10
D/a-converter: Tentlabs b-Dac
Energievoorziening: Kemp Powerstrip 8 plus
Beeld: Sharp LE705E (32″)

Gerelateerde berichten

Nieuwe Rotel alles-in-één: RCX-1500

PERSBERICHT -We zien ze steeds meer opduiken: alles-in-één systemen met streamingmogelijkheden. Het kunnen ook zéér interessante oplossingen zijn voor gebruikers die geen torenhoog systeem in de woonkamer willen. Of voor gebruikers die gemak wensen natuurlijk. Rotel komt met de RCX-1500. Een systeem van – opmerkelijk – 1500 euro.

Op de koffie bij Andromeda

Dat er mooie hifi-producten uit Nederland komen, is geen geheim. Kijk naar Van Medevoort, Kharma, Lentus Audio of bijvoorbeeld Tentlabs. Andromeda Design kende Alpha Audio nog niet. Dus toen wij een uitnodiging kregen voor een luistersessie, aarzelden we niet om eens even op de sweet spot te gaan zitten! 

9 reacties

 1. Ik ga toch voor de st50. Ik hou het graag simpel. Het wordt wel de st50 mkII. Volledig dual mono opgebouwd! Wel nog wat sparen maar hij staat al klaar bij Dion.

 2. Dag Jaap,

  Kan je iets zeggen over het verschil tussen de st50 die je vroeger had en jullie huidige combinatie t92 en sd 60. Het verschil in sound en power bedoel ik dan vooral. Beide spreken me erg aan.

  Dank

  Geoffrey

 3. Wat vinden jullie better klinken de USB uitgang of Spdif.
  Verder zag ik laatst op internet een stuk over xxhighend hebben jullie daar ervaring mee?
  Gr. Sander

  1. Jeetje… dat is een moeilijke vraag. Ik heb altijd een Vrds-10 aan de spdif gehad en dat klinkt echt heel erg goed. USB klinkt echter ook bijzonder goed. Het is eerder anders dan beter of slechter. USB is voor mijn gevoel detailrijker en iets ‘frisser’ dan spdif. Via coax klinkt het iets vloeiender en gemoedelijker. Maar dat zal ook met de speler te maken hebben die je aan spdif koppelt.

Geef een reactie