Nokia komt met muziekservice

Nokia Music +

NIEUWS – Weer een concurrent in de streamingmarkt. Nokia komt ook met een muziekdienst: Music+. Een dienst die de helft kost van Spotify. Hoe gaan ze daar nog aan verdienen? 

Nokia Music +

Streaming audio is het helemaal. Spotify heeft de streamingwoede laten losbarsten en nu zijn er inmiddels talloze diensten die het mogelijk maken tegen betaling onbeperkt muziek te luisteren. Denk aan Rhapsody, Sony Music Unlimited, Juke, etc.

Nokia had al een gratis dienst: Mix Radio. Nu voegt het daar een betaalde dienst aan toe: Music+. De prijs: $3,99 per maand. Dat is minder dan de helft dan wat Spotify vraagt voor een Premium abonnement. Of het dezelfde kwaliteit biedt, weten we niet. Net als dat we niet weten of de bibliotheek een beetje fatsoenlijk is.

Wat we wel weten, is dat het een regelrechte aanval is op Spotify. Een bedrijf dat populair is, maar nog steeds geen winst weet te maken met de service. We vragen ons ook sterk af hoe Nokia hier winst mee gaat maken.

Nokia gaat de dienst de komende weken uitrollen. De prijs in dollar wordt tevens de prijs in Euro. Kortom: voor Europa kost Music + ?3.99.

Gerelateerde berichten

Xbmc 12 komt naar Android

NIEUWS – Xbmc is nagenoeg op elk apparaat te installeren: windows, mac, linux, Rasberry, etc. Maar één groot platform mist nog: Android. Of toch niet? Nee, want Xbmc is nu ook te proberen op de smartphone en tablet. Of wellicht een hdmi-stick of settopbox!

Alpha Audio bij MoSCoW

Bij MoSCoW aan tafel

VIDEO – Alpha Audio werd afgelopen week uitgenodigd om bij het programma MoSCoW (van Sander van der Heijde) aan tafel te zitten. Dat gaan we natuurlijk niet afslaan! Immers: we mogen met een andere liefhebber praten over hifi en gadgets en dat doen we graag. Bekijk hieronder de video. 

Geef een reactie