Electrocompaniet 40 jaar

Electrocompaniet EMC-1UP

NIEUWS – Niet alleen NAD is veertig jaar. Ook het Noorse Electrocompaniet is vier decennia oud. Het begon allemaal met een ‘simpele’ versterker. Nu is het een volwaardig hifibedrijf. 

Electrocompaniet EMC-1UPWat is het toch met Scandinaviërs en audio? Denen, Noren en Zweden zijn echt fanatieke hifi-ontwerpers. Maar goed: we dwalen af. Electrocompaniet is in 1973 begonnen en sindsdien niet meer gestopt met het fabriceren en ontwerpen van hifi. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het wegwerken van TID (Transcient Intermodulation Distortion). Erg vervelende vervorming in versterkers. Volgens Dr Matti Otala de vervorming die zorgt voor onvolmaakte weergave.

Inmiddels heeft het bedrijf niet alleen versterkers zonder TID, maar ook cd-spelers, dacs en luidsprekers. Kortom: een volwassen line-up!

https://www.alpha-audio.nl/2013/01/electrocompaniet-40-jaar/

Gerelateerde berichten

Depeche-Mode-Delta-Machine

Review Depeche Mode – Delta Machine

Een band die al 33 jaar in de business zit en nog steeds niet oud klinkt? Dat lijkt bijna onmogelijk, nietwaar? Toch lukt het Depeche Mode. De welbekende Britse synthpopband die doorgebroken is met ‘Personal Jesus’ en Enjoy the Silence. Nu de beurt aan Delta Machine. 

Bluesound lanceert software 2.0

We hebben het al eerder gehoord van importeur AND Benelux. Maar eindelijk is hij er dan: als we de Bluesound-app voor desktop openen zien we de melding dat er nieuwe software beschikbaar is. Versie 2.0 om precies te zijn. Dat moet een behoorlijk upgrade zijn. We zijn benieuwd!

Geef een reactie