Electrocompaniet 40 jaar

Electrocompaniet EMC-1UP

NIEUWS – Niet alleen NAD is veertig jaar. Ook het Noorse Electrocompaniet is vier decennia oud. Het begon allemaal met een ‘simpele’ versterker. Nu is het een volwaardig hifibedrijf. 

Electrocompaniet EMC-1UPWat is het toch met Scandinaviërs en audio? Denen, Noren en Zweden zijn echt fanatieke hifi-ontwerpers. Maar goed: we dwalen af. Electrocompaniet is in 1973 begonnen en sindsdien niet meer gestopt met het fabriceren en ontwerpen van hifi. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het wegwerken van TID (Transcient Intermodulation Distortion). Erg vervelende vervorming in versterkers. Volgens Dr Matti Otala de vervorming die zorgt voor onvolmaakte weergave.

Inmiddels heeft het bedrijf niet alleen versterkers zonder TID, maar ook cd-spelers, dacs en luidsprekers. Kortom: een volwassen line-up!

Gerelateerde berichten

Asus komt met usb-dac

NIEUWS – Asus kent de wereld met name als computermerk. Het bedrijf maakt moederborden, grafische kaarten, notebooks, etc. Maar dat het ook prima geluidskaarten maakt, weet wellicht niet iedereen. Nu komen de Aziaten met een usb dac, cq hoofdtelefoonversterker.

Geef een reactie