Audio Research brengt CD9

AudioResearch CD9

NIEUWS – Het is tijd voor een opvolger van de CD8. De nieuwe CD9 komt dit jaar nog en heeft veel technologie van de Reference-DAC in zich. Ook leuk om te weten de CD9 heeft wat extra inputs. Kortom: het is meer een cd-speler / dac. 

AudioResearch CD9Het is op zich opmerkelijk dat Audio Research nog met een cd-speler komt. Hoewel er vast nog mensen zijn die met een cd-speler spelen, is het de vraag hoeveel liefhebbers nog een nieuwe willen. Om cd CD9 toch nog wel interessant te maken, zitten er nog wat extra inputs achterop: denk aan spdif, usb, toslink en AES. Uiteraard allemaal 24 bit / 192 kHz. De technologie van de dac is afkomstig van de Reference-dac.

De CD9 gaat ongeveer 13.000 dollar kosten. Beschikbaarheid is ons nog niet bekend.

Foto: Stereophile

3 reacties

  1. Het is een groot misverstand om te denken dat iedereen die met audio bezig is de cd -speler laat voor wat het is, de cd’s op Marktplaats zet en voortaan alles alleen maar uit de lucht plukt. Met name de meer uitgesproken cd-spelers, die op de een of andere manier “aparter” zijn als de doorsnee-massa modellen,vinden nog steeds hun weg naar de audioliefhebber. Ik denk dat redelijk goed te kunnen beoordelen als ik zie hoeveel buizen cd-spelers (inderdaad zeer buizig en daarom min of meer uniek) van PrimaLuna wij nog produceren en verkopen.

    1. Dag Herman,

      Daar heb je ook wel gelijk in. Maar ik hoor ook van bijzonder veel dealers dat ze bijna geen cd-spelers meer verkopen, maar wel steeds meer streamers. Ik zeg niet dat de cd-speler dood is. Maar ik gok wel dat het niet lang meer duurt voordat de productie ten einde loopt. Ik geef het nog twee jaar :-).

Geef een antwoord