Audio Research brengt CD9

in


AudioResearch CD9

NIEUWS – Het is tijd voor een opvolger van de CD8. De nieuwe CD9 komt dit jaar nog en heeft veel technologie van de Reference-DAC in zich. Ook leuk om te weten de CD9 heeft wat extra inputs. Kortom: het is meer een cd-speler / dac. 

AudioResearch CD9Het is op zich opmerkelijk dat Audio Research nog met een cd-speler komt. Hoewel er vast nog mensen zijn die met een cd-speler spelen, is het de vraag hoeveel liefhebbers nog een nieuwe willen. Om cd CD9 toch nog wel interessant te maken, zitten er nog wat extra inputs achterop: denk aan spdif, usb, toslink en AES. Uiteraard allemaal 24 bit / 192 kHz. De technologie van de dac is afkomstig van de Reference-dac.

De CD9 gaat ongeveer 13.000 dollar kosten. Beschikbaarheid is ons nog niet bekend.

Foto: Stereophile

 • Naar de buizen kwaliteit van o.a. de PrimaLuna CD speler zal altijd veel vraag naar blijven!

 • Het is een groot misverstand om te denken dat iedereen die met audio bezig is de cd -speler laat voor wat het is, de cd’s op Marktplaats zet en voortaan alles alleen maar uit de lucht plukt. Met name de meer uitgesproken cd-spelers, die op de een of andere manier “aparter” zijn als de doorsnee-massa modellen,vinden nog steeds hun weg naar de audioliefhebber. Ik denk dat redelijk goed te kunnen beoordelen als ik zie hoeveel buizen cd-spelers (inderdaad zeer buizig en daarom min of meer uniek) van PrimaLuna wij nog produceren en verkopen.

  • Dag Herman,

   Daar heb je ook wel gelijk in. Maar ik hoor ook van bijzonder veel dealers dat ze bijna geen cd-spelers meer verkopen, maar wel steeds meer streamers. Ik zeg niet dat de cd-speler dood is. Maar ik gok wel dat het niet lang meer duurt voordat de productie ten einde loopt. Ik geef het nog twee jaar :-).

 • Geef een reactie

  XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


  Gerelateerde items? Zie ook: