web analytics

Apple iPad verdringt de Mac

apple ipad

NIEUWS – Apple heeft zijn kwartaalcijfers bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat het bedrijf een recordaantal iPhones en iPads heeft verkocht. Maar wel deels ten koste van de Mac. Apple ziet echter geen problemen. Alleen maar kansen. 

apple ipad“Ik zie kanabalisatie als een grote kans”, zegt Cook (de huidige CEO van Apple). Zij vrezen geen kanabalisatie. Want als zij het niet doen, doet iemand anders het wel. We gokken dat Apple daar Samsung mee bedoelt; op het moment de grootste concurrent van Apple.

Een ander product waarmee Apple met zichzelf concurreert is de iPhone. Die drukt de iPod behoorlijk weg. En dat is ook logisch gezien het feit dat de iPhone feitelijk een iPod is met een telefoonfunctie, een snellere processor en een 3G / 4G dataverbinding. Kortom: handiger.

Hoewel de kwartaalcijfers wat tegenvallen in vergelijking met de groei van vorig jaar, gaat het zeker niet slecht met Apple. Er zijn bijzonder veel iPad en iPhones verkocht. De omzet is mede daardoor een stuk hoger, maar de winst niet. En dat ondanks de lancering van aardig wat nieuwe modellen. Denk aan de iPad 4, nieuwe iMacs en de iPhone 5. Wellicht introduceert Apple te snel nieuwe modellen, waardoor de interesse in nieuwe (dure) gadgets minder is dan verwacht?

Gerelateerde berichten

Denon CEOL-N8

Denon presenteert: CEOL Piccolo en CEOL N-8

De kleinere muzieksystemen blijven mateloos populair. Ze zijn immers makkelijk te plaatsen, klinken niet onverdienstelijk en kunnen steeds meer. Het internet en het thuisnetwerk wordt daarbij steeds vaker als muziekbron gezien. Een goede reden dus voor de grotere spelers in deze markt om regelmatig een opgewaardeerd of geheel nieuw systeem in de markt te zetten.

iOS 6 wijst op Apple muziekdienst

NIEUWS – Het is weer raak in het Apple-geruchtencircuit. Een hacker heeft aanwijzingen gevonden in iOS 6. Aanwijzingen voor de Apple muziekdienst waar we al eerder over hebben geschreven. Het lijkt er dus op dat de dienst binnenkort gelanceerd gaat worden.

Geef een reactie