web analytics

Xbmc 12 komt naar Android

NIEUWS – Xbmc is nagenoeg op elk apparaat te installeren: windows, mac, linux, Rasberry, etc. Maar één groot platform mist nog: Android. Of toch niet? Nee, want Xbmc is nu ook te proberen op de smartphone en tablet. Of wellicht een hdmi-stick of settopbox!

Xbmc is nu ook te gebruiken op smartphones en tablets met Android.

Team Xbmc heeft hard gewerkt aan de tweede beta van Frodo. Er zijn wat bugs uitgevist, waaronder geluidsissues in Windows (Bleek gemakkelijk te zijn) en wat epg inlaadsnelheid. Dat is allemaal leuk natuurlijk, maar de grootste verandering is toch wel dat deze Frodo-versie nu ook op Android smartphones en tablets te gebruiken is. Wat het nut precies is? Dat gaan wij nog uitzoeken, maar het is natuurlijk al leuk dat het kan.

Een voorwaarde voor het installeren van Xbmc voor Android, is dat deze beschikt over zogenaamde NEON Extensies. Dat hoeven niet per-sé de nieuwste modellen te zijn, want ook onze inmiddels bejaarde HTC Desire staat in de lijst van ondersteunde modellen. En opvallend genoeg onze Sony Tablet S niet, want Tegra2 blijkt niet ondersteund te zijn. Jammer.

Voor een complete lijst van ondersteunde modellen, kunt u hier kijken.

Gerelateerde berichten

Asus Xonar Xense

PC Audio begint een behoorlijke vlucht te krijgen. Het aantal d/a-converters met een usb-aansluiting neemt mede daardoor rap toe. En terecht; het werkt simpelweg gemakkelijker dan een cd-speler en de geluidskwaliteit is uitstekend. Er is echter nog een andere manier om te genieten van audio via de pc: een hoogwaardige geluidskaart. Asus is nog één […]

Geef een reactie