web analytics

KPN: 30 procent 4G-dekking in februari

4G ineternet speedtest

NIEUWS – Goed nieuwe voor wie houdt van mobiel streamen. KPN meldt – na een gigantische investering van 1,3 miljard euro – dat het in februari al 30 procent 4G-dekking kan bieden. 

4G ineternet speedtest
KPN wil 4G snel gaan uitrollen. In februari moet er al 30 procent dekking zijn.

Niet alle investeerders zijn blij met de uitgave van 1,3 miljard van KPN aan frequenties om een 4G-netwerk te kunnen uitrollen in Nederland. Echter: het is wel goed nieuws voor wie veel gebruik maakt van mobiel internet. Denk aan fanatieke streamers. In februari moet KPN al zo’n 30 procent gedekt hebben. In de zomer van 2013 moet in de helft van Nederland 4G-snelheid haalbaar zijn.

4G – ook wel LTE; Long Term Evolution – is ongeveer tien keer zo snel als 3G: het netwerk waar we nu gebruik van maken met smartphones en mobiele modems. In het buitenland – denk aan de VS – gebruikt men al langer 4G. De maximale theoretische snelheid van 4G (de LTE Advanced varitant) is 1 gigabit. Echter: er zijn veel varianten en de snelheden die haalbaar zijn, verschillen dus enorm. Gewone LTE haalt theoretisch 100 mbit. En dat is al bijzonder snel natuurlijk. Het snelste pakket in Nederland is ongeveer 28 Mbit/s.

Gerelateerde berichten

B&W maakt zeppeling Airplay compatible

PERSBERICHT – Iedereen kent de B&W Zeppelin wel. Deze iPod-dock is mateloos populaire onder de iPhone / iPod liefhebbers die ook graag kwaliteit in huis halen als het gaat om sociaal muziek spelen. Nu is de Zeppelin ook compatible met Apple Airplay. Kortom: draadloos streamen is nu ook mogelijk!

T+A Music Receiver

NIEUWS – T+A was er vroeg bij met streaming. Wij hebben de Music Player in september 2008 getest. Destijds waren we onder de indruk van het detailniveau, maar het mocht wat warmer. Wellicht dat dat ook een beetje aan de Power Plant lag. Nu heeft T+A het duo van de E-serie – de Music Player […]

1 reactie

Geef een reactie