Google Play Music censureert

Explicit Lyrics

NIEUWS – Ze zullen er niet populair mee worden; Google past censuur toe bij de Google Play streaming muziekdienst. We hebben al van diverse bronnen begrepen dat het nummers wisselt als u een ‘explicit’-versie upload. 

Explicit LyricsAmerikanen: je houdt van ze, of… Feit is: ze zijn soms wat krampachtig als het gaat om vloeken en ‘onnodig bloot’. Google laat het weer zien met zijn streamingdienst: Google Play Music (nog niet beschikbaar in Nederland). Die wisselt vrolijk een geupload nummer om met de ‘nette versie’ als u een ‘explicit’-versie naar uw persoonlijke cloud stuurt.

Wat bedoelen we hier precies mee? Nou, bij Google Play Music, kunt u uw persoonlijke collectie naar de cloud sturen (20.000 nummers zijn gratis). De dienst scant de nummers en voegt metadata toe om ze goed te indexeren. Maar Google gaat dus verder dan dat. Als een nummer grof is – denk aan 99 procent van de rap – dan vervangt Google de nummers voor de nette versie… Tsja. En daar gaat Google toch een stapje te ver. Want hebt u niet zelf gekozen voor die versie?

U zou kunnen zeggen: het is verantwoordelijk gedrag van Google. Wij vinden het simpelweg eng Big Brother-gedrag. Wat vindt u?

Gerelateerde berichten

Gorillaz Plastic Beach

De mannen achter het ‘fictieve bandje’ – vooral Damon Albarn van Blur en Jamie Hewlett – hebben het weer gedaan. Plastic beach is op en top Gorillaz. Hoewel de hit Stylo vrij tekenend is voor het album met zijn aparte retro disco sound, zijn de nummers bijzonder afwisselend en hebben veel nummers een donkere ondertoon. Het lijkt […]

Geef een reactie