web analytics

Elac zet nieuwe 400-serie in de markt

Elac FS 407

NIEUWS – Jazeker, een nieuwe luidspreker van Elac. De nieuwe 400-serie staat – volgens Elac – voor Design en Functionaliteit. Uiteraard heeft de 400-serie ook de befaamde JET-tweeter meegekregen die zo kenmerkend is voor het merk. 

Het is alweer de vijfde generatie JET tweeter. En de 400-serie mag met deze wederom verfijnde tweeter debuteren. De nieuwe versie van de JET tweeter heeft een iets beter / gewijzigd folie, waardoor nog minder vervorming optreedt. En dat is – volgens Elac – hoorbaar in een beter oplossend vermogen. Mede te danken aan een eenvoudiger filter.

Ook het laag heeft wat wijzigingen. Denk aan een andere surround waardoor een groter oppervlak ontstaat. De stijve sandwichconstructie is gebleven. Tel daar weer een nog stevigere kastconstructie bij op en er ontstaat een zeer strak laag met veel definitie.

Specificaties:

Specificaties ELAC FS 407:

Hoogte(mm)  x Breedte(mm) x Diepte(mm)             1.038 x 260 x 314
Gewicht                                                                      20,4 kg
Type                                                                           2 ½ weg, basreflex
Woofer                                                                       2 x 150mm AS-XR Conus
Tweeter                                                                      1 x JET5
Kantelfrequenties                                                       450/2.500 Hz
Frequentiebereik                                                        30Hz ? 50kHz (IEC 268-5)
Gevoeligheid                                                              88dB/2,83V/1m
Geschikt voor versterkers                                         4-8 Ohm
Aanbevolen versterkervermogen                              40-300W/kanaal
Nominale/Piek belastbaarheid                                  130/170 Watt
Nominale Impedantie                                                4 Ohm
Minimale Impedantie                                                 2,5 Ohm/200Hz

Prijs: ?1850 per stuk

Gerelateerde berichten

Primare MM30

Primare komt met mediaserver

NIEUWS – We kregen een leuke mail van een lezer die ons erop wees dat primare met een aparte mediaserver gaat komen. Of beter gezegd: een mediastreamer. In een aparte behuizing moet de MM30 komen met wifi, lan en natuurlijk een aparte voeding en bediening. 

gydotron

Wordt VIP op de Gydotron Pastorijshow!

Alsof de Gydotron Pastorijshow op 24 en 25 januari al niet van zichzelf geweldig is! De Marten Coltrane Supreme 2 staat er te spelen op een waanzinnig systeem van Jeff Rowland! En de twee broers van Marten zijn zelf aanwezig! Alpha Audio mag ook nog vijf mensen aanwijzen die als VIP naar binnen mogen! 

Geef een reactie