web analytics

Dropbox neemt Audiogalaxy over

dropbox neemt audiogalaxy over

NIEUWS – Het is een opvallende overname: Dropbox (een dienst waarmee u bestanden kunt delen en synchroniseren via internet) heeft Audiogalaxy overgenomen. Gaat de filesharingdienst een streamingdienst lanceren? 

dropbox neemt audiogalaxy over
Dropbox heeft Audiogalaxy overgenomen. Wat zullen de plannen zijn?

Audiogalaxy maakt het mogelijk om te streamen vanaf internet naar diverse apparaten. Denk aan smartphones, tablets en gewoon pc’s natuurlijk. Het feit dat Dropbox Audiogalaxy heeft overgenomen, lijkt erop te wijzen dat Dropbox een streamingdienst wil gaan lanceren. Of wellicht de mogelijkheid wil aanbieden om direct muziek te spelen vanuit de ‘cloud’ op mobiele apparaten.

Audiogalaxy is geen nieuw bedrijf. Het bestaat al ruim meer dan tien jaar en is bijzonder populair geweest van 1998 tot 2002 (bron: tweakers.net). In die tijd was het mogelijk om bestanden te delen via de browser. Toen echter de muziekindustrie moeilijk ging doen, heeft Audiogalaxy besloten om auteursrechtelijk materiaal te blokkeren. Dat is niet direct de doodsteek geweest, maar het heeft Audiogalaxy geen goed gedaan.

Wat Dropbox precies gaat doen met de overname en wanneer we een muziekstreamingdienst van het bedrijf kunnen verwachten, blijft een gok. Echter, wij denken dat ze zich willen gaan storten op streaming. Ze zullen dit natuurlijk niet doen vanuit de naam Audiogalaxy, maar ze zullen naar verwachting wel de kennis en kunde van Audiogalaxy gaan toepassen en implementeren.

 

Gerelateerde berichten

NePLAYER

NePLAYER: High-res muziek afspelen vanaf een iPhone of iPad

In thuisland Japan was de app NePLAYER al enkele maanden beschikbaar, maar nu kunnen ook inwoners uit andere landen deze muziekspeler downloaden voor hun iOS-apparaat. Hiermee lukt het om high-res audio (24bit/192kHz) af te spelen op een iPhone of iPad en vanaf andere apparaten in het netwerk te streamen.

HRT iStreamer dac

Een échte dac voor een iPhone, iPad of iPod? Docking stations kennen we wel, maar een échte dac: dat zien we niet zo vaak. HRT heeft een externe converter gemaakt voor de iDevices van Apple. Dus puristen: opgelet. Dit kan héél interessant zijn.

Geef een reactie