web analytics

Apple laat lightning én oude connector toe

Apple lightning converter

NIEUWS – Goed nieuws voor wie Apple-apparaten heeft met de oude connector én de nieuwe lightning-connector. Apple heeft zijn ‘Made for iPhone’-voorwaarden aangepast, waardoor fabrikanten beide connectoren mogen aanbrengen. 

Apple lightning converter
Deze verloopstekkertjes zijn niet echt meer nodig als er apparaten komen met zowel een lightning als een legacy connector.

Niets is vervelender dan dat een apparaat in één klap zinloos is geworden, omdat een fabrikant iets cruciaals wijzigt. Denk aan een aansluiting. Dat is precies wat Apple heeft gedaan bij de iPhone 5. Het model waarmee het bedrijf uit California de lightning-connector heeft geïntroduceerd.

Nu zijn er wel al wat docking stations met de lightning-connector, maar heel veel hebben we er op het moment nog niet gespot. Wat we wel zien, is dat er nog modellen met de oude connector uit komen. Ook prijzige modellen. De reden is wellicht dat er veel meer apparaten in omloop zijn met de oudere connector. Of dat de ontwikkeling al is gestart voordat Apple bekend heeft gemaakt dat ze zijn overgestapt op een andere aansluiting.

Apple heeft  nu de voorwaarden voor het ‘Made for iPhone’ aangepast, zodat fabrikanten beide connectoren op één apparaat mogen gebruiken. Goed nieuws dus. We zijn benieuwd wat voor apparaten er nu allemaal op de markt verschijnen.

(Bron: Tweakers)

Gerelateerde berichten

apple logo

Apple plant streaming radio dienst

NIEUWS – Het was geen moeilijke gok: Apple is al een tijdje in gesprek met platenlabels om een radiostation te lanceren. Een streamingdienst natuurlijk. Rond november moeten de deals rond zijn. Begin volgend jaar moet de dienst uitgerold worden. 

Geef een reactie