XBMC is tien jaar!

NIEUWS – Het mediaprogramma Xbmc is tien jaar. Op 5 oktober 2002 is de eerste beta-release van het pakket uitgestuurd. Een versie die bedoeld was voor de Microsoft X-box. Nu zijn we inmiddels in 2012 aanbeland en talloze versies verder; 11 versies om precies te zijn. En het pakket is allang niet alleen meer voor de X-box, maar ook voor de pc, Apple-tv, linux en zelfs Android-apparaten.

We gaan hier geen complete geschiedenis geven van het Xbox Media Center-pakket. Daarvoor kunt u hier terecht. Wel leuk om te melden is dat Xbmc een fusie is van YAMP – Yet another Media Player – en het xbmc-team dat destijds voor de xbox aan de slag ging. Door deze fusie is het pakket in 2002 in een stroomversnelling gekomen. Echter, destijds heette het nog Xbox Media Player.

De eerste stabiele release was in 2004. Nu zijn we acht jaar verder en zijn we bij versie 11, Eden, aanbeland. Een prachtig pakket. We hebben een tips-en-truuks artikel over versie 10 hier staan. Een overzicht van wat nieuw is in versie 11 staat hier. Binnenkort moet Frodo uit gaan komen. Wat daar nieuw in is, durven we nog niet te zeggen.

 

 

Gerelateerde berichten

JRiver Mediacenter 18

Workshop JRiver Mediacenter 18

VIDEO – Wie aan de slag gaat met een htpc, zal ongetwijfeld tegen de keuze van een mediapakket aanlopen. We hebben eerder geschreven over de beschikbare software. Xbmc blijft één van onze favorieten, maar dat wil niet zeggen dat we onze ogen moeten open houden om te kijken wat er om ons heen gebeurt. Vandaag […]

Xbmc 13

Xbmc 13 beta is uit

Voor htpc-fans is Xbmc één van de prettigste pakketten om mee te werken. Versie 12 – Frodo – is al een tijd op de markt. Tijd voor versie 13! Nu moeten we nog wel even geduld hebben, maar we kunnen wel alvast een voorproefje krijgen. Versie 13 is namelijk in beta beschikbaar!

Geef een reactie