web analytics

XBMC is tien jaar!

NIEUWS – Het mediaprogramma Xbmc is tien jaar. Op 5 oktober 2002 is de eerste beta-release van het pakket uitgestuurd. Een versie die bedoeld was voor de Microsoft X-box. Nu zijn we inmiddels in 2012 aanbeland en talloze versies verder; 11 versies om precies te zijn. En het pakket is allang niet alleen meer voor de X-box, maar ook voor de pc, Apple-tv, linux en zelfs Android-apparaten.

We gaan hier geen complete geschiedenis geven van het Xbox Media Center-pakket. Daarvoor kunt u hier terecht. Wel leuk om te melden is dat Xbmc een fusie is van YAMP – Yet another Media Player – en het xbmc-team dat destijds voor de xbox aan de slag ging. Door deze fusie is het pakket in 2002 in een stroomversnelling gekomen. Echter, destijds heette het nog Xbox Media Player.

De eerste stabiele release was in 2004. Nu zijn we acht jaar verder en zijn we bij versie 11, Eden, aanbeland. Een prachtig pakket. We hebben een tips-en-truuks artikel over versie 10 hier staan. Een overzicht van wat nieuw is in versie 11 staat hier. Binnenkort moet Frodo uit gaan komen. Wat daar nieuw in is, durven we nog niet te zeggen.

 

 

Gerelateerde berichten

Sonos verbetert Spotify-app

NIEUWS – Sonos was één van de eerste met Spotify-integratie. Echter: het is niet zonder problemen geweest. Allereerst wil Spotify nog weleens niet thuis geven. Een ander probleem is dat het traag aanvoelt. En daar is nu wat aan gedaan. 

Presentatie Uneto VNI Smart Media

Alpha Audio presenteert over Smart

VIDEO – Alpha Audio is uitgenodigd door Uneto VNI om te praten over Smart Media. En daar hoeven we natuurlijk geen twee keer over na te denken! Wij praten maar al te graag over streaming, tablets, smartphones en natuurlijk NAS. 

Geef een reactie