web analytics

Review Carice van Houten – See You on the Ice

Daar zit ze dan bij De Wereld Draait Door: Carice van Houten. Met een nieuwe cd nog wel. Weer een actrice die het in de popwereld probeert te maken. Met een heel blik van zwaargewichten om mee te helpen. Als je het doet, moet je het goed doen, moet ze gedacht hebben. 

Het is niet heel verwonderlijk dat de Hollandse actrice een zangcarrière najaagt. Ze heeft de kleinkunst academie gedaan en zingt eigenlijk al heel haar leven, legt ze uit. Nu probeert ze het professioneel.

Achter haar staan wat grote jongens: onder meer JB Meijers die mee heeft gewerkt aan Acda en de Munnik. Daarbij moet u denken aan: Ken Stringfellow, Howe Gelb en Antony Hegarty. Toch geen klein clubje die Carice heeft meegetrokken in haar project.

Muzikaal accent

Maar hoe komt het album dan over? Muzikaal zit het wel goed in elkaar, moeten we bekennen. Niet zo gek als je het Metropole-orkest ter beschikking hebt. Ook zijn de vocalen helemaal niet verkeerd, al wordt Carice soms wel erg overstemd en zitten er wel behoorlijk wat filters op de stem. We zijn dan ook erg benieuwd hoe ze het live doet.

Ook vinden we de kwaliteit erg wisselend. Het openingsnummer is helemaal niet verkeerd. Daarna – met Something Funny en Time – gaat ze wel erg basaal te werk. Niet spannend. Particle of Light is dan weer heel zwoel en hoog niveau. De dubbele stem doet het goed en de close miking doet het prima bij haar.

Helaas gaat het daarna weer een hele andere kant op. Emily is gewoon vreselijk. Zeker na zo’n intiem nummer. Een gigantische misser wat ons betreft. Overigens heeft Carice in Emily een vreselijk Nederlands accent.

Wisselend niveau

We hebben het al wat laten doorschemeren. Het niveau van Carice’s debuutalbum is erg wisselend. Er staan erg goede, zwoele en pakkende nummers tussen, maar het zwiert echt teveel heen en weer. Het is wat ons betreft vrij duidelijk dat ze nog zoekend is naar een stijl. Wij zeggen: ga richting de ballades. Daar ligt haar kracht. Ze heeft een zwoele stem die prima matcht met mannelijke vocalen.

Conclusie

Carice heeft een leuke eerste poging gedaan met See You on the Ice. Er staan een paar goede nummers tussen. Het album is wat ons betreft echter niet goed genoeg om aan te schaffen. Echter: wel leuk voor een Spotify-sessie.

Gerelateerde berichten

Merging Technologies Horu

Gratis DSD64 en DSD256 tracks vergelijken

Vraagt u zich weleens af in hoeverre er kwaliteitsverschil is tussen DSD64 en DSD256 muziekbestanden? Er is nu een kans om dat zelf te ervaren. De muziekwebsite Native DSD Music heeft namelijk een concert van Budapest Festival Orchestra in beide DSD-formaten vastgelegd. U kunt de bestanden gratis downloaden.

1 reactie

  1. Jaap je bent een goede schrijver, maar smaak is zo verschillend, waardoor velen (men luistert tegenwoordig alleen nog maar naar de muziek waar de overige vrienden/vriendinnen ook fan van zijn) niet de moeite nemen om te luisteren. De muzikanten zijn geen beginners, maar deel jouw mening, ballades ligt haar het beste.

Geef een reactie