web analytics

Pure komt met Jongo wifi speaker

Pure Jongo wifi speaker

NIEUWS – Pure is niet echt groot in Nederland. De Britse fabrikant maakt allerhande elektronica. Denk aan DAB-radio’s, wifi speakers, mobiele audio en zelfs car kits. Nu komt het merk met een nieuwe speaker: de Jongo. Een grappig ogende wifi / bluetooth speaker met subwoofer. 

Pure Jongo wifi speakerWe zien allerhande specificaties: 360 graden geluid, subwoofers, app-control en ga zo maar door. Het leuke aan de Jongo is dat het mogelijk is een stereopaar te maken. Dat zien we niet heel vaak. Een grapje dat Sonos geen windeieren heeft gelegd. Want wie één Play:5 of Play:3 heeft, wil er vast twee om beter geluid te krijgen. Dat kan de Jongo dus ook.

Ook is het mogelijk om een multi room setup te maken met de S340B zoals de Pure speaker officieel heet. En daarmee zet het weer een voet op Sonos-terrein. Gewaagd hoor!

Iets waar Sonos niet aan gedacht heeft, is een accu. Zowel de Play:3 als de Play:5 zijn wellicht verplaatsbaar, maar niet mobiel. Daar heeft Pure wel aan gedacht: de Jongo heeft namelijk een accu die de speaker 10 uur kan voeden. Een leuk detail!

Ook komt de speaker met een nieuwe app. Een app voor zowel iPhone als iPad als Android. En daarmee is volume te regelen en natuurlijk muziek te versturen naar de speaker. Muziek versturen kan zowel via het wifi-netwerk, als direct via bluetooth. En het kan ook vanaf andere Pure-apparaten, zoals de One Flow. En dat betekent dat er geen controle-apparaat nodig is.

De speaker komt in diverse kleuren en kost ongeveer 175 euro.

Gerelateerde berichten

Denon CEOL-N8

Denon presenteert: CEOL Piccolo en CEOL N-8

De kleinere muzieksystemen blijven mateloos populair. Ze zijn immers makkelijk te plaatsen, klinken niet onverdienstelijk en kunnen steeds meer. Het internet en het thuisnetwerk wordt daarbij steeds vaker als muziekbron gezien. Een goede reden dus voor de grotere spelers in deze markt om regelmatig een opgewaardeerd of geheel nieuw systeem in de markt te zetten.

Denon introduceert hoofdtelefoons voor bass-junkies

NIEUWS – Het lijkt een rage te worden: hoofdtelefoons met veel bas. Dit is volgens de producenten nodig om de nieuwe muziek tot zijn recht te laten komen. Denk aan hip-hop, techno, trance en drum ‘n bass. Nu houden wij van alle soorten muziek – inclusief de eerder genoemde stromingen – maar hebben we eerlijk […]

Geef een reactie