web analytics

Microsoft lanceert Xbox Music

XboxMusic

NIEUWS – Het moest er natuurlijk een keer van komen: Microsoft die met een muziekdienst komt. De softwaregigant komt met Xbox Music. Een dienst die, de naam zegt het al, muziek gaat brengen naar onder meer de Xbox game-console. De dienst moet – volgens The Verge – op 26 Oktober live gaan. Dat is dezelfde datum als de lancering van Windows 8.

XboxMusicHoewel de naam doet vermoeden dat de dienst alleen voor de Xbox is, is dat niet het geval. De streaming service kan ook – na het afsluiten van een abonnement – gebruikt worden op Windows-tablets, smartphones en computers. En dus de Xbox. Er is ook een gratis account, waarbij advertenties worden gespeeld of getoond.

De Xbox Music service is een voortvloeisel uit het Zune-platform dat nooit is aangeslagen. Tenminste: niet in Nederland. Ook niet in de VS blijkbaar, want Microsoft heeft het gehele platform vaarwel gezwaaid. Xbox Music moet het opnemen tegen iTunes en bijvoorbeeld Spotify, Sony Music Unlimited, Pandora en ga zo maar door.

Prijzen zijn nog niet bekend, maar als we naar de concurrenten kijken, liggen de prijzen allemaal dicht bij elkaar. Ga dus uit van ongeveer 9.99 euro voor een volledig abonnement. Wellicht nog 5,99 voor een tussenvorm waarbij er een beperkt aantal apparaten in gebruik kunnen zijn.

Gerelateerde berichten

Furutech GT40

USB-dacs zijn een populair segment aan het worden. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de integratie van de pc / laptop in het huishouden en de hifi-set. Het lijkt wel of elk gerenomeerd merk een graantje probeert mee te pikken. Furutech kennen we vooral van energie-gerelateerde producten. Maar dat weerhoudt de Japanners er niet […]

Geef een reactie