Meridian en HP hand in hand

NIEUWS – Niet écht nieuws, maar wij wisten het nog niet en we lazen het op FWD. Meridian gaat voor HP een programma leveren dat muziek afspeelt, beheerd en als portal dienst doet voor internetradio en downloads. Nu is Meridian al wel breder bezig dan hifi voor de woonkamer. Denk maar aan car-audio en streaming-systemen (Sooloos), maar programmatuur voor de pc? Dat hadden we niet kunnen gokken. 

HP connected Music, powered by Meridian. Dat is de officiële naam. Het is eigenlijk niet heel gek, beseffen we nu. Want waarschijnlijk gaat Meridian gewoon zijn interfacekennis van Sooloos gebruiken om dit programma te bouwen voor HP, want dat is de partner waar het dus voor gaat werken.

Meridian moet een soort alternatief voor iTunes gaan ontwikkelen. Een stuk software – platform – voor het beheer van muziek. Afspelen, beheren, downloaden en radio… in één pakket. Het moet ze wel lukken, want Sooloos is zeker niet beroerd op dat gebied.

In eerste instantie komt het pakket naar selectieve producten. Waarschijnlijk de duurdere modellen.

Gerelateerde berichten

NAD

NAD brengt BluOS 1.18.0 uit

NAD heeft BluOS 1.18.0 vrijgegeven. De nieuwste versie van deze firmware voegt iHeartRadio toe waarmee het lukt om duizenden radiostations te ontvangen. Bovendien kunnen luisteraars nu rechtstreeks vanaf een iOS- of Android-toestel muziek streamen naar BluOS muzieksystemen.

Eminem – Recovery

Daar is hij weer! Eminem heeft zijn langverwachte, nieuwe album uitgebracht: Recovery. Beter, scherper en kritischer dan Relapse waarvan Eminem zelf zegt dat het middelmatig was. Wij vinden het zeker geen middelmatig album, maar dat terzijde. Recovery moet een hoogtepunt zijn voor Eminem die wederom de ‘hulp’ van Dr Dre heeft ingeschakeld.

Geef een reactie