web analytics

Kef introduceert nieuwe Ci100QS speaker

NIEUWS – Kef is geen onbekende in hifi-land. Het luidsprekermerk introduceert een nieuwe custom install luidspreker: de Ci100QS, waarbij Ci natuurlijk staat voor Custom install. Ce Ci100QS is zeer compact: slechts 10 cm diep en beschikt over een Uni-Q driver.

De Ci100QS beschikt over Kef’s Ultra Thin Bezel (UTB) design en is gecombineerd met een zeer ondiep frame. Dat zorgt voor een diepte van slechts 4-inch (10cm). Mede door de zeer dunne bezel (rand) is inbouwen gemakkelijk en kan het speakertje onzichtbaar worden weggewerkt. Tenminste, volgens Kef.

Dankzij Uni-Q is de luidspreker lekker faserein. Immers bij Uni-Q wordt de tweeter in het midden van een middentoner geplaatst. Dat verwijdert volgens Kef de sweet-spot ervaring, omdat frequenties netjes in fase aankomen. Tevens is de spreiding beter.

De luidspreker is volgens Kef gemakkelijk te installeren en bestand tegen corrosie en schommelingen in luchtvochtigheid. De prijs: 120 pond / 150 euro.

Gerelateerde berichten

Dali Opticon presentatie

Kijktip om 18.45u: lancering Dali Opticon speakers

Als u vandaag om 18.45 uur even niets te doen hebt, doet u er goed aan om op dit Youtube-kanaal af te stemmen. Om dit tijdstip vindt namelijk de live-presentatie plaats van de nieuwe Dali Opticon speakerlijn. Kortom, bordje eten op schoot en kijken maar!

Teufel Audio komt met Raumfeld Cube

Met de nieuwe Raumfeld Cube van Teufel Audio luistert u gemakkelijk naar muziek in verschillenden ruimten. Het product bestaat namelijk uit twee afzonderlijke speakers die via wifi met andere Reumfeld-apparaten kunnen communiceren. Muziek vanaf draadloze apparaten en overige geluidsbronnen zijn simpel afspeelbaar.

2 reacties

  1. “Dat verwijdert volgens Kef de sweet-spot ervaring, omdat frequenties netjes in fase aankomen”

    volgens mij klopt dit niet…..verwijdert had versterkt moeten zijn…
    hoe beter de acoustische fase, hoe beter de sweet spot… daarom dat veel mensen voor een fullrange speaker kiezen, die hebben geen faseverschil…

    mvg

    1. Ik denk dat Kef bedoelt dat je niet langer maar op één klein punt een goed stereobeeld hebt. Dat is namelijk het geval bij fasevervorming. Als een luidsprekerset mooi in fase is, kan je in principe iets voor één van de luidsprekers zetten, zonder dat het complete stereobeeld in elkaar valt. Probeer het maar eens!

Geef een reactie