Kef introduceert nieuwe Ci100QS speaker

NIEUWS – Kef is geen onbekende in hifi-land. Het luidsprekermerk introduceert een nieuwe custom install luidspreker: de Ci100QS, waarbij Ci natuurlijk staat voor Custom install. Ce Ci100QS is zeer compact: slechts 10 cm diep en beschikt over een Uni-Q driver.

De Ci100QS beschikt over Kef’s Ultra Thin Bezel (UTB) design en is gecombineerd met een zeer ondiep frame. Dat zorgt voor een diepte van slechts 4-inch (10cm). Mede door de zeer dunne bezel (rand) is inbouwen gemakkelijk en kan het speakertje onzichtbaar worden weggewerkt. Tenminste, volgens Kef.

Dankzij Uni-Q is de luidspreker lekker faserein. Immers bij Uni-Q wordt de tweeter in het midden van een middentoner geplaatst. Dat verwijdert volgens Kef de sweet-spot ervaring, omdat frequenties netjes in fase aankomen. Tevens is de spreiding beter.

De luidspreker is volgens Kef gemakkelijk te installeren en bestand tegen corrosie en schommelingen in luchtvochtigheid. De prijs: 120 pond / 150 euro.

Gerelateerde berichten

Teufel komt met Ultima 40 Mk2

NIEUWS – We gokken dat het dé klapper is van Teufel: de Ultima 40. Wij hebben de set getest en waren verbaasd over hoeveel luidspreker u krijgt voor dat geld. Nu heeft de Duitse luidsprekerbouwer de Mk2-versie die – volgens Teufel – nog meer muziek brengt voor het geld. 

Spendor D7 LPZ tweeter

Introductie Spendor D7 tijdens Bender HiFi Voorjaarshow

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei verzorgt Bender HiFi in samenwerking met Dimex de introductie van de allernieuwste Spendor D7-luidspreker. De D7 wordt gedemonstreerd in combinatie met de Naim UnitiQute. De luisteraar zal tijdens deze show kunnen genieten van een uniek, snel, neutraal en levendig geluid.

2 reacties

  1. “Dat verwijdert volgens Kef de sweet-spot ervaring, omdat frequenties netjes in fase aankomen”

    volgens mij klopt dit niet…..verwijdert had versterkt moeten zijn…
    hoe beter de acoustische fase, hoe beter de sweet spot… daarom dat veel mensen voor een fullrange speaker kiezen, die hebben geen faseverschil…

    mvg

    1. Ik denk dat Kef bedoelt dat je niet langer maar op één klein punt een goed stereobeeld hebt. Dat is namelijk het geval bij fasevervorming. Als een luidsprekerset mooi in fase is, kan je in principe iets voor één van de luidsprekers zetten, zonder dat het complete stereobeeld in elkaar valt. Probeer het maar eens!

Geef een reactie