Demo Autonomic MMS-5A muziekserver

NIEUWS – Sense of Music in Leiden heeft een interessante muziekserver ter demo. De Autonomic MMS-5A is een compleet gemodificeerde pc. Puur gericht op audio, al zijn er ook video’s mee te bekijken, aangezien er ook video-uitgangen op zitten. 

Als we de mogelijkheden zo zien, is de Autonomic een behoorlijk gemodificeerd Atom-platform. Sense of Music geeft aan dat er een Windows-versie op draait. Welke is niet duidelijk. Ook niet in de documentatie van de speler.

Achterop de MMS-5A zien we dvi, hdmi, usb en natuurlijk een netwerkaansluiting. Leuk is dat Autonomic ook een analoge 7.1-uitgang op heeft aangebracht.

Als ‘dac’ documenteert het bedrijf een ALC892. Maar om dat nu als ‘audiofiel’ door het leven te laten gaan, vinden we wat ver gaan. Die chip wordt op veel moederborden gebruikt. Al is het wel één van de betere chips.

Autonomic heeft dus wel veel aangepast. We gokken erop dat Windows tot op het bot is uitgekleed en dat er veel custom software op gezet is. Onder meer natuurlijk een fatsoenlijke streaming server en een heel pakket aan plugins. Nagenoeg alle diensten zitten er al op. Maar eerlijk gezegd mag dat ook wel, gezien de prijs van 4500 euro. Dat vinden we behoorlijk fors aan de prijs. Maar wie weet is het apparaat gewoon heel erg goed.

Kijk hier voor de specificaties

Gerelateerde berichten

Coldplay - Mylo Xyloto

Coldplay – Mylo Xyloto

De ether is er momenteel vol van. Het vijfde studio-album van Coldplay. Er zijn zelfs radiostations die er een heuse Coldplay-week voor inlassen. En wie er voor de gein de staatjes bijpakt snapt ook wel waarom. Als het namelijk aankomt op verkoopaantallen dan is het – vanaf het 2e album A Rush of Blood to […]

Geef een reactie