web analytics

Bouw uw eigen buizenversterker

NIEUWS – Menno van der Veen gaat weer cursussen / opleidingen starten. Wie dus zelf audio wil leren bouwen, kan vanaf nu op de website terecht voor inschrijving. We zijn eerder bij Menno langsgeweest voor een presentatie over analoge en digitale audio en waren zeer verrast door de prettige sfeer en de degelijke uitleg. 

Zelf versterkers bouwen doe je niet zomaar. Dat moet je leren. Ben je geïnteresseerd in de ‘geheimen’ van een goede versterker en wil je zelf met de soldeerbout aan de slag? Dan kan je nu bij Menno van der Veen terecht voor een opleiding zelfbouw voor buizenversterkers.

Hieronder het bericht van Van der Veen:

Voor de ware muziekliefhebber gaat er niets boven het levensechte buizengeluid. Ir. Bureau Vanderveen is gespecialiseerd in buizenversterkers en heeft een opleiding voor ontwerpers en zelfbouwers. Hier kan de hobby nieuw leven krijgen en worden met de modernste materialen prachtige buizenversterkers gebouwd.

De opleiding wordt om de twee weken gegeven op zaterdag van 10 tot 13 uur. Het karakter is vooral praktijk, dus zelf solderen en snappen wat je doet. Je hoeft geen ervaring te hebben met zelfbouw. Dat leer je tijdens de cursus aan de hand van een project versterker die via modificaties geoptimaliseerd wordt. Ook hoef je geen wetenschapper te zijn, het is prettig als je met de rekenmachine kunt omgaan. De grote ervaring van Menno van der Veen staat garant voor een moderne en levendige scholing.

De opleiding heeft ook een eigen sociëteit. Die is steeds op de laatste zaterdag van de maand van 14 tot 17 uur. Hier ontmoeten (oud)studenten en liefhebbers elkaar om bij te praten, elkaar te helpen en worden de prachtigste buizenversterkers beluisterd.

Tot eind januari 2013 is het mogelijk om zich voor deze nieuwe opleiding aan te melden. De lessen starten in februari 2013. Het adres is Sassenstraat 21, 8011PA te Zwolle, op 10 minuten loopafstand van het station.

Meer info: www.mennovanderveen.nl

Gerelateerde berichten

Omruilactie Tivoli Audio

Tivoli Audio start inruilactie vanwege DAB+

De publieke omroep biedt digitale radio-uitzendingen momenteel alleen nog in DAB+ aan. Klanten die een DAB-radio van Tivoli Audio hebben gekocht, laat de specialist van draagbare hifi-apparatuur niet in de kou staan. Zij krijgen namelijk de gelegenheid om tegen een gereduceerd tarief een nieuwe DAB+-radio aan te schaffen. 

Ayon Audio Spirit III

Ayon Audio houdt Open Huis

Audiocorner uit Horn heeft wat te vieren, want inmiddels vervullen ze alweer een jaar het dealerschap van Ayon Audio. Daarom is er samen met importeur Holland Link besloten om een huisshow te organiseren, waarop High End liefhebbers een groot aantal Ayon producten kunnen bewonderen en beluisteren.

1 reactie

  1. Beste heer/mevrouw
    Ik zou wat informatie willen hebben over de mogelijk-
    heid in een workshop een eigen gitaar buisversterker
    te kunnen bouwen ? Wat wordt van mij verwacht en wat zijn de kosten ? Groet Zeth.

Geef een reactie